Silas Holst og de søvnløse nætter

Dansetrin, løft, show og drama. Sådan nogle ting ligger Silas Holst og tænker på, mens vi andre sover.

Silas Holst og de søvnløse nætter

Han vender og drejer sig. Silas Holst er lysvågen, selvom han egentlig burde sove. For i den periode, hvor han hver fredag skal imponere med sin dansepartner i Vild med dans, er det svært at lukke øjnene og døse hen.

Alt handler om showet. Om dansen. Og om hvordan han måske for andet år i træk kan kalde sig vinder sammen med sin partner.

Det er femte gang, Silas Holst danser med i Vild med dans. Første gang blev det til en sjetteplads, og de to efterfølgende år blev han toer. Sidste år lykkedes det endelig at vinde sammen med Sophie Fjellvang Sølling.

Men undervejs har han oplevet kritik, fordi han fokuserer mindst lige så meget på at gøre dansen underholdende, som på at gøre nydanseren dygtig.

- Jeg har brugt mange søvnløse nætter på at overveje, hvad jeg skulle, siger Silas Holst, der godt kan se, at noget må han gøre rigtigt, siden han de sidste tre år er endt med topplaceringer.

- Jeg ved ikke, om jeg har fundet opskriften, men jeg er ikke længere bange for at gøre det, som jeg selv synes, er det rigtige.

- Jeg har taget mange ture med dommerne over det, og jeg har fået meget høvl gennem årene, siger danseren, der i år svinger skuespilleren Louise Mieritz.

Men det koster altså også.

- Det er jo ikke fordi, jeg vågner lørdag morgen og tænker "Bam, der er den, det er sådan, vi skal danse". Min hjerne kører rundt 24 timer i døgnet, siger Silas Holst, der dog har lært noget af at være med på femte år.

- Jeg tror, at folk hjemme i stuerne også gerne vil underholdes. Og jeg synes, det er vores job som professionelle dansere at presse citronen lidt og vise folk, hvad dans også kan være.

- Hvis ikke, man prøver at presse den lidt, så kan folk der hjemme i teorien lige så godt slå over på DK4 og se en rigtig danseturnering fra Valby Hallen, siger han.

Fredag sendes semifinalen i Vild med dans på TV2 kl. 20.00.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden