Silas' regnbuefamilie: Er gerne et forbillede

En familie behøver ikke nødvendigvis at være far, mor og børn, og chancen for at vise det, kunne Silas Holst og familien ikke sige nej til.

Da Vild med dans-vinderen Silas Holst og skuespilleren Johannes Nymark for fem år siden var på deres allerførste date, drejede samtalen blandt andet sig om, at de begge gerne ville have en familie en dag.

- Vi snakkede om børn fra starten af, for hvis ikke vi ville det samme, så skulle det ikke være os, fortæller Silas Holst, der aldrig har været i tvivl om, at han en dag ville være far.

- Da jeg sprang ud, var min største bekymring, at jeg aldrig ville få børn, for det kan man jo ikke som homoseksuel. Jeg kan huske, at det var en kæmpe sorg i mit hjerte. Jeg kunne jo ikke ændre på, hvad jeg er, men det ændrede jo ikke på, at jeg gerne ville være far, fortæller danseren, der i efteråret fik sit store ønske opfyldt.

Sammen med sin mand og sin veninde, Louise Mahnkopf, har han fået en lille pige. Konstellationen, hvor der er to fædre og en mor, kaldes en regnbuefamilie, og den kan tv-seere nu komme helt tæt på. I 10 måneder er familien nemlig blevet fulgt af et kamerahold, og det er der kommet et tv-program i seks afsnit ud af.

Det har været en stor beslutning at åbne op på den måde for den lille familie.

- Vi talte om, at vi måske kunne blive talerør for andre homoseksuelle, der også ønsker sig en familie, og at vi måske kunne rykke til nogle folks mening om, hvordan en familie ser ud. At vi kunne rykke nogle grænser, fortæller Silas Holst, og bliver bakket op af Louise Mahnkopf.

- Man udstiller jo sig selv meget, og man åbner sit hjem, så det skulle vi lige overveje, siger hun.

Silas Holst og Louise Mahnkopf mødte hinanden, da de gik på samme gymnasie, og har været venner siden. Det var da hun i efteråret 2013 gik fra sin kæreste, fordi de ikke ville det samme - han var ikke klar til børn, men det var hun - at beslutningen om regnbuefamilien blev taget.

- For Johannes og jeg var det vigtigt, at det ikke var os, der stod og var sådan helt desperate efter en livmoder. Det var Louises valg. Og det gik bare virkelig hurtigt. Hun blev gravid med det samme, fortæller Silas Holst.

Han og Johannes blandede deres sæd i en kop, og derfor ved de ikke hvem, der rent faktisk er biologisk far til barnet. Men i den lille familie er det ikke noget, der bliver spekuleret over.

- Vi tænker ikke over det. Nogle gange laver vi sjov med, at "nu har hun meget temperament, så det må være dit barn". Det skal ikke blive sådan noget, vi ikke snakker om. Og hvis det fylder noget for hende en dag, så skal hun selvfølgelig have at vide, hvem af os, der er hendes far - vi har bare ikke behov for at vide det, fortæller Silas Holst.

"Silas - mig, min mand og min kone" har premiere på Kanal 4 den 4. februar.

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden