Silkeborg-træner storroser Helenius efter debut

Nicklas Helenius havde en stor del af æren i Silkeborgs comeback mod Horsens. Det mener Peter Sørensen.

Alka Superliga Horsens - Fodbold 13.08.2016 - AC Horsens - Silkeborg IF Foto: Scanpix/Claus Fisker

Alka Superliga Horsens - Fodbold 13.08.2016 - AC Horsens - Silkeborg IF Foto: Scanpix/Claus Fisker

Silkeborg var i sidste sæson det mest scorende hold i 1. division, men efter oprykningen til Alka Superligaen har Peter Sørensens tropper haft svært ved at få netmaskerne til at blafre.

I sæsonens første fire kampe havde midtjyderne endnu ikke fået hul på hylden, men det blev der lavet om på i lørdagens 3-3-udekamp mod Horsens.

Hele tre gange kom Silkeborg altså på scoringstavlen, og ifølge Peter Sørensen skal forklaringen findes i nytilkomne Nicklas Helenius.

- Vi var stærkere i vores offensive spil i dag, end vi har været i de andre kampe. Og her var Nicklas Helenius den afgørende forskel. Han bandt forsvarsspillerne, han evnende at fastholde bolden, og han vandt sine luftdueller.

- Han og Davit Skhirtladze fungerede godt sammen, og generelt var der mange positive takter i det offensive spil. Vi har fået lagt en ekstra dimension på i kraft af Nicklas Helenius, siger Peter Sørensen.

Selv om Nicklas Helenius ikke selv blevet noteret for en scoring, var den tidligere Aston Villa-angriber alligevel tilfreds med sin debut i Silkeborg-trøjen.

- Jeg vandt mange dueller, og jeg følte selv, at jeg skabte meget plads til mine holdkammerater. Og hvis jeg fortsætter med at spille på den måde, så kommer jeg også selv til at lave mål.

Ifølge Nicklas Helenius var det vigtigt for de kommende kampe i Superligaen, at Silkeborgs måltørke blev brudt mod Horsens.

- Vi har hele tiden vidst, at det handlede om at få hul på bylden. Det giver tro på tingene, og det så vi også i dag. Når man først får scoret det første mål, så kommer målene som regel i stimer, siger Silkeborg-angriberen og roser holdets moral.

- Efter et nederlag på 0-4 i sidste weekend kunne man godt frygte, at vi ville falde helt sammen, da vi kom bagud med to mål. Men vi tog skeen i den anden hånd, og det giver selvtillid, at vi formåede at komme tilbage i kampen, siger Nicklas Helenius.

Silkeborgs næste opgave bliver på søndag, når Viborg gæster Mascot Park.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.