Simon Kjær: Jeg vil skydes af til en topklub

Chancerne for at komme til en topklub er så få, at man skal slå til, hvis muligheden opstår, mener Simon Kjær.

Landsholdsspilleren Simon Kjær har atter enorm succes på fodboldbanen efter en række svære år i Wolfsburg.

Den 25-årige forsvarsspiller har været en del af en jerndefensiv i franske Lille, der kun har lukket 26 mål ind i den netop afsluttede sæson, som endte med bronze og en plads i Champions League-kvalifikationen.

Kjær har modtaget stor anerkendelse og kom blandt andet på årets hold i flere medier.

- Det er gået en vej hele tiden, og det er op ad.

- Man kunne have frygtet, hvordan det ville gå i starten, for både målmanden og jeg var nye i klubben, men det har bare fungeret fra dag et, siger Simon Kjær.

Lige nu er han samlet med landsholdet, der torsdag klokken 20.15 møder Ungarn i Debrecen. Mens han for et år siden ofte måtte fortælle om sine problemer i Wolfsburg, så er det nu helt andre ting, Kjær må forholde sig til i den ungarske sol.

Det skyldes blandt andet, at Simon Kjær nævnes i sammenhæng med storklubber som AC Milan og Manchester United.

Han er dog fortsat på kontrakt i Lille i de kommende tre år.

- Lilles plan, da de hentede mig, var at skyde mig afsted efter to år. De mente, at jeg havde et potentiale, der var større end til Lille.

- Hvis jeg en dag skal videre, så er det forhåbentligt, fordi det er gået godt, og at jeg tager et skridt højere op. Og så taler vi en af de store klubber omkring øverste hylde.

- Det er ikke mange af den slags chancer, man får, og hvis man får dem, så må man tage dem. Jeg vil selvfølgelig hellere spille hver gang og være fast mand, men man skal også opsøge den drøm, som det er at komme op omkring den øverste hylde, siger Simon Kjær.

I Wolfsburg følte han ofte at medierne var efter ham. Måske med god grund, da han i øjeblikket viser sig frem på et højere niveau. Et niveau, som mange også spåede, at han ville nå, da han som ung kom til Palermo fra FC Midtjylland.

- Selvfølgelig har jeg løftet mig siden Wolfsburg, men nogle gange bliver det sort/hvidt i medierne. Jeg mener stadigvæk, at det ikke var så dårligt i Wolfsburg. Der var også mange gode kampe.

- Det første år var svært, fordi vi slet ikke fungerede som hold. Men det er en tid, jeg har lært meget af. Både hvad angår fodbold og om mig selv, siger han.

- Hvis jeg skulle havne i samme situation igen, så er jeg blevet klogere. Wolfsburg bliver helt sikkert ikke mit sidste bump i karrieren, men det gælder om at komme hurtigt over dem, når det en dag kommer, siger Kjær.

Torsdagens opgør i Ungarn er blot den første af to venskabskampe. På onsdag i næste uge kommer Sverige på besøg i Parken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst