Simona Halep spiller sig i tredje French Open-finale

Rumænske Simona Halep er klar til tredje French Open-finale, hvor modstanderen er amerikanske Sloane Stephens.

Simona Halep er i sin fjerde grand slam-finale. I januar tabte hun til Caroline Wozniacki. Foto: Eric Feferberg/Ritzau Scanpix

Simona Halep er i sin fjerde grand slam-finale. I januar tabte hun til Caroline Wozniacki. Foto: Eric Feferberg/Ritzau Scanpix

Tennisstjernen Simona Halep får en tredje chance for at snuppe trofæet i grusturneringen French Open og en fjerde chance for at vinde en grand slam-finale.

Det står klart, efter at rumæneren torsdag besejrede spanieren Garbiñe Muguruza 6-1, 6-4 på Roland Garros-anlægget i Paris og dermed blev klar til finalen for andet år i træk.

I lørdagens finale møder hun amerikaneren Sloane Stephens, som i den anden semifinale besejrede landsmanden Madison Keys 6-4, 6-4.

Senest Halep nåede en grand slam-finale, var i januar, da hun tabte til danske Caroline Wozniacki i Australian Opens afgørende kamp.

Samtidig står det klart, at Halep med sejren fortsat kommer til at toppe verdensranglisten, næste gang den gøres op. Kampen mod Muguruza var nemlig en direkte kamp om førstepladsen mellem de to spillere.

Halep havde fart på i første sæt, som rumæneren tog i sikker stil.

I andet sæt gav Muguruza langt bedre modstand, og spanieren havde en overgang kurs mod at tvinge kampen ud i tre sæt.

Muguruza brød Halep og kom foran 3-1 og senere 4-2. Men Halep brød tilbage til stillingen 4-4 og tog efterfølgende andet sæts vigtige niende parti, som varede 13 minutter.

Her overlevede Halep tre spanske breakmuligheder.

- Jeg synes, jeg spillede en af mine bedste gruskampe mod en stærk modstander, siger Halep efter kampen.

- Jeg var nede 2-4 i andet sæt, men jeg vidste, jeg skulle kæmpe for alle bolde, trykke hende i bund og spille, som jeg gjorde i første sæt, siger rumæneren.

Nu er det kun sidste års US Open-vinder, Sloane Stephens, som kan forhindre Halep i at vinde sin første grand slam-titel.

25-årige Stephens besejrede Madison Keys i to sæt, men går ind til finalen med statistikken imod sig.

Halep fører nemlig 5-2 i de indbyrdes opgør mellem de to finalister. Amerikaneren har ikke vundet over Halep i fem år.

Stephens lukrerede i semifinalen på, at landsmanden Keys lavede 41 uprovokerede fejl. Derfor var Stephens' beskedne ni vindere nok til at sende hende i finalen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.