Sindal

Sindal går varmere tider i møde

Sindal Varmeforsyning investerer 65 millioner kroner for at kunne holde en attraktiv varmepris

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bjarne Christensen er en stolt formand for en veldrevet varmeforsyning, som var gældfri indtil udvidelsen.

SINDAL:Man kan kalde det en energirenovering af de større, når fjernvarmekunderne i Sindal til efteråret får fjernvarme fra et helt nyt kraftvarmeværk.

Fredag 16. februar var der rejsegilde på det nye værk, som tårner sig op på Gutenbergvej.

Det er sådan set ikke noget i vejen med det nuværende kraftvarmeværk, som ligger på Baggesvognvej lidt syd for det nye værk.

Det nuværende værk fra 1992 fyres med naturgas, og det er her, hunden ligger begravet.

1. januar 2019 bortfalder statens støtte til naturgasfyrede kraftværker, og hvis man ikke gør noget i Sindal, vil det betyde en væsentlig prisforhøjelse fra nytår.

Støtten fra staten til Sindal Varmeforsyning er nemlig på omkring seks millioner kroner årligt, og hvis varmeforsyningen fortsat ville fyre med naturgas, så var der kun et sted at hente de seks millioner - hos forbrugerne.

Derfor har varmeforsyningen valgt at investere de 65 millioner kroner som det nye værk, som skal fyres med biomasse, koster.

- Sindal Varmeforsyning har altid været veldrevet, og vi var også gældfrie, da vi gik i gang med det her, men det er vi så ikke længere, siger formanden for forsyningen, Bjarne Christensen, og griner højlydt med tanken om de 65 millioner kroner, som nu skal afdrages.

Men han er ganske fortrøstningsfuld over de kommende års afdrag.

- Det her er en fremtidssikring, og det er vigtigt for os at holde en god pris, for billig varme er næsten lige så vigtigt for bosætningen som en skole, siger formanden.

Sindal Varmeforsynings priser ligger langt nede i forhold til så mange andre varmeforsyninger.

Det koster i snit 9954 kroner årligt at varme et hus på 130 kvadratmeter op, hvilket er standardmålet for udregningen.

I Hjørring er den tilsvarende pris 9221 kroner, mens naboerne i Lørslev skal punge ud med hele 23.434 kroner for at at holde varmen på 130 kvadratmeter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst