Sindssyg mand dømt til anbringelse for pædagogdrab

Drabet på pædagogen Judy Meiniche Simonsen udløser en dom til anbringelse til drabsmanden, Kristian Heilmann.

Sindssyg mand dømt til anbringelse for pædagogdrab

Kristian Heilmann skal anbringes på en psykiatrisk afdeling for drabet på pædagog Judy Meiniche Simonsen, der blev fundet dræbt nær iskiosken ved Hald Sø i Dollerup Bakker i februar 2012.

Det har Retten i Viborg bestemt torsdag, og Kristian Heilmann valgte at modtage rettens dom. Det betyder, at sagen ikke bliver anket til landsretten.

Under sagen er den 40-årige Kristian Heilmann blevet mentalundersøgt, og i den forbindelse har man fastslået, at han er sindssyg. Derfor kan han efter straffeloven ikke idømmes en almindelig fængselsstraf.

Judy Meiniche Simonsen blev fundet dræbt 8. februar 2012 ved iskiosken ved Hald Sø i Dollerup Bakker. Her var hun taget ud sammen med Kristian Heilmann dagen før.

Kristian Heilmann var anbragt på bostedet Blåkærgård i Viborg. Her fungerede Judy Meiniche som kontaktperson for den voldsdømte mand.

Den efterfølgende obduktion viste, at den 46-årige pædagog var blevet stukket 38 gange med en kniv. Obduktionen viste desuden, at hun havde været offer for et seksuelt overgreb.

Under sagen har Kristian Heilmann forklaret, hvordan han psykisk fik det værre og værre på dagen op til drabet.

- Jeg havde det ad helvede til og var dybt paranoid og skizofren, og det eskalerede hele dagen den 7. februar, forklarede han, da han tirsdag i denne uge sad i vidneskranken.

Judy Meiniche Simonsen havde været sygemeldt i tiden inden, og den 7. februar kørte hun alene på skovtur med Heilmann. Planen var, at de under en gåtur skulle drøfte hans tilstand og medicinering.

Turen endte dog fatalt, og Judy Meiniche Simonsen blev udsat for overgreb og dræbt, hvorefter Heilmann tog på flugt.

Politiet kom hurtigt på sporet af Kristian Heilmann, som blev efterlyst og anholdt, da han 9. februar kørte galt efter en biljagt nær Aarhus.

Han kom så slemt til skade, at lægerne i første omgang valgte at lægge ham i kunstigt koma.

En anbringelsesdom på ubestemt tid, som der er tale om i denne sag, kræver, at en dommer efter indstilling fra institutionen siger god for, at Heilmann kan løslades.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst