Sinne Eeg bader i priser

Koncert-aktuelle Sinne Eeg hædret af franske jazz-kritikere

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:- Jeg er helt vildt stolt over, at de vælger mig. Selv om jeg har optrådt flere gange i Frankrig, er det trods alt en global konkurrence, så det kom da lidt bag på mig.

Citat: Sinne Eeg, 37-årig dansk jazzsangerinde med internationalt potentiale.

19. januar modtog hun en af de mest prestigefyldte europæiske jazzpriser, Det franske Academie du Jazz's pris for årets internationale vokal-udgivelse for hendes album "Face The Music".

60 franske smagsdommere

De 60 stemmeberettigede dommere er franske journalister og kulturpersonligheder med interesse og kendskab til jazzen, og Sinne Eeg blev fløjet ind fra Los Angeles for at modtage prisen i Le Grand Foyer i Teatre Châtelet i Paris.

- Jeg håber da, at det franske jazzpublikum nu bliver mere opmærksom på mig, efter at kritikerne har valgt mig til deres pris, siger Sinne Eeg, der tidligere i år også vandt Danish Music Awards pris som Årets Danske Vokaljazzudgivelse for "Face The Music".

I rimelig god form ...

Lørdag aften står hun på scenen i Det Musiske Hus som led i en turné i Skandinavien, inden hun igen tager til USA.

- Jeg har en masse musikalske legekammerater, men her og nu er det Lennart Ginman på bas, Janus Templeton på trommer og min pianist, Jacob Christoffersen.

- I efteråret var vi på turné i Asien, så vi er i rimelig god form, lover Sinne Eeg.

Det er fjerde gang hun gæster Det Musiske Hus i Frederikshavn, ligesom hun tidligere har spillet ved Jazzy Days i Tversted, på Vendelbohus og i Musikkens Hus i Aalborg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.