Sisi stiller op til Egyptens præsidentvalg

Egyptens stærke mand meddeler i en erklæring, at han bliver kandidat til det kommende præsidentvalg.

Egyptens stærke mand, hærchef og forsvarsminister Abdel Fattah al-Sisi, træder tilbage for i stedet at stille op til præsidentvalget.

Det fremgår af en erklæring, der bringes på egyptisk tv.

Der er endnu ikke sat dato på valget, men det ventes at finde sted på et tidspunkt i maj.

Sisi er populær og ventes at vinde valget, men i sin erklæring nedtoner han tilsyneladende forventningerne.

- Jeg kan ikke udføre mirakler, siger han.

- Egypten står over for en meget svær mission, hedder det et andet sted i erklæringen, hvori han også siger, at Egypten trues af terrorister.

Men terror er noget, han vil bekæmpe.

Ifølge al-Jazeera har kun den venstreorienterede politiker Hamdeen Sabahi, der blev nummer tre ved valget i 2012, tilkendegivet, at han også vil forsøge at blive præsident.

Erklæringen fra Sisi kom, efter at Egyptens militære ledelse tidligere på aftenen mødtes med den fungerende præsident, Adly Mansour, for at overbringe Sisis afskedsbegæring.

Det har længe været ventet, at han vil stille op til det kommende præsidentvalg, men for at kunne stille op, kræves det, at den 59-årige Sisi ikke sidder på de ledende militære poster.

Det var Sisi, der som hærchef den 3. juli 2013 afsatte Egyptens hidtil eneste folkevalgte præsident, nemlig Mohamed Mursi, der nu er fængslet og anklages for blandt andet meddelagtighed i mord på demonstranter.

Da Mursi blev afsat, var der omfattende folkelige protester imod hans styre. Det blev mere og mere islamisk, og Mursi indfriede ikke forventninger om bedre sociale og økonomiske forhold.

I øvrigt rapporterer al-Jazeera, at den nuværende generalstabschef, Sedki Sobhi, ventes at blive ny hærchef og forsvarsminister.

/ritzau/Reuters.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst