Sisto-mål grundlægger Celtas sejr over FC Barcelona

Pione Sisto scorede til 1-0, og Daniel Wass var arkitekten bag 3-0-målet, da Celta Vigo slog FC Barcelona.

Football Soccer - Celta Vigo v FC Barcelona Foto: Reuters/Miguel Vidal

Football Soccer - Celta Vigo v FC Barcelona Foto: Reuters/Miguel Vidal

Landsholdsspilleren Pione Sisto er på kort tid blevet et varmt navn i spansk fodbold.

Søndag aften indtog den tidligere FC Midtjylland-spiller en af hovedrollerne, da hans klub, Celta Vigo, hjemme slog selveste FC Barcelona med 4-3.

I en afvekslende og underholdende kamp førte Celta 3-0 ved pausen, men var alligevel ved at smide sejren til sidst. Men Sisto og holdkammeraterne kunne juble ved slutfløjt.

Midtvejs i første halvleg modtog Sisto bolden i højre side og fra en spids vinkel i straffesparksfeltet sparkede han med en listig afslutning bolden ind ved fjerneste stolpe til 1-0.

Det er bare en uge siden, at Sisto markerede sig med et fremragende solomål i sejren mod Espanyol.

Scoringen mod Barcelona var starten på 11 gyldne minutter, hvor Barcelona-målmanden Marc-Andre ter Stegen tre gange måtte fiske bolden ud af eget net.

Efter 31 minutter mistede Barcelona bolden i et angreb, og i en kvik kontra satte Iago Aspas i sprint mod målet. Han kom på skudhold over for Gerard Pique lige uden for feltet og scorede fladt ved modsatte stolpe.

Jublen blandt hjemmeholdets fans havde knap nok lagt sig, inden den anden dansker i startopstillingen, Daniel Wass, var arkitekten bag målet til 3-0.

Fra en position i højre side lagde Wass en sublim aflevering i dybden. Den havde kurs mod en medspiller, der ville være helt fri foran mål.

Så langt nåede bolden ikke, for i forsøget på at afværge den farlige situation sendte Jeremy Mathieu bolden i eget net til en chokerende 3-0-føring til hjemmeholdet.

Wass havde allerede inden kampen bragt sig selv i fokus. Lørdag meddelte Dansk Boldspil-Union (DBU), at Wass var skadet og derfor blev erstattet med Rasmus Falk i truppen til de forestående VM-kvalifikationskampe.

Men han var altså ikke mere skadet, end han kunne spille fra start mod Barcelona. Og det gjorde han godt, indtil han lod sig udskifte til stort bifald otte minutter før tid.

Barcelona var stadig uden skadede Lionel Messi, og storklubben havde svært ved at kreere spillet offensivt. Der skulle en dødbold til at give Barcelona nyt håb. Gerard Pique steg til vejrs og reducerede til 1-3 efter 58 minutter.

Bare fem minutter senere blev det også 2-3. Et riv i trøjen udløste et straffespark, som Neymar omsatte til mål.

Pludselig fik Barcelona færten af point, men målmand Marc-André ter Stegen besværliggjorde det store comeback med en kæmpe brøler 14 minutter før tid.

Tyskeren havde oceaner af tid i selskab med bolden, men tøvede så meget med sit udspark, at han til sidst sparkede bolden direkte op i hovedet på Celtas Pablo Hernandez, hvorfra bolden sprang i mål til 4-2.

Alligevel blev slutfasen nervepirrende for hjemmeholdet. Efter 87 minutter headede Pique endnu en reducering i nettet, men Barcelona kom ikke nærmere end 3-4.

Det var i øvrigt anden sæson i træk, at Celta slog Barcelona hjemme. For et år siden lød sejren på 4-1.

Med søndagens sejr er Celta oppe på ti point for syv kampe. Barcelona kunne have overtaget førstepladsen med en sejr, men ligger nu i stedet på fjerdepladsen med 13 point - to færre end Atlético Madrid og Real Madrid.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.