Sjælden tvillingefødsel

Sabeloryx’er i Aalborg har fået ti kalve i julen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:I dagene mellem jul og nytår kom der - traditionen tro - flere kalve hos Aalborg Zoos sabeloryx-antiloper. Men denne gang var det alligevel noget specielt, for blandt kalvene var der også et sæt tvillinger.

- Det er første gang vi oplever, at der fødes tvillinger hos disse antiloper, og på verdensplan sker det kun 1 gang ud af 100, fortæller siger chefzoolog Jens Sigsgaard.

Kendt for hornene

Sabeloryx’erne har fået ti kalve indenfor de sidste tre uger, så der er meget at på i deres stald i Den Afrikanske Landsby. Antilope-arten, som er kendt for sin smukke hvide pels og sine store krumme horn, er et af verdens mest udryddelsestruede dyr.

Den levede oprindeligt i de hede, tørre halvørken og ørkenområder i Nordafrika, men hornene gjorde dem til yndet jagtbytte, og i løbet af 1980’rne forsvandt de derfor fuldstændigt i naturen.

Heldigvis var der allerede på det tidspunkt sat avlsprogrammer i gang, og Aalborg Zoo har også deltaget i arbejdet for at bevare den sjældne antilope.

Tåler høj varme

Oryxen er meget hårdfør, og kan tåle, at dens kropstemperatur stiger til 45 grader. Den sveder nemlig ikke, men oplagrer i stedet solens varme i kroppen, og samtidig sørger den hvide farve også for at kaste meget af solens lys tilbage. I naturen får den stort set alt det vand, den behøver, ved, at æde blade, græs og diverse frugter.

Aalborg Zoo har en sund avlsgruppe af den sjældne antilope-art, og har derfor sendt mange kalve til andre zoologiske haver i Europa.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.