Sjælden udesejr sender Esbjerg væk fra sidstepladsen

Esbjerg slog OB med 1-0 i en vital bundkamp og stryger med sæsonens første udesejr forbi fynboerne i tabellen.

Esbjerg Foto: Scanpix/Claus Fisker

Esbjerg Foto: Scanpix/Claus Fisker

Der var torsdag aften dømt bundbrag i Alka Superligaen, da OB hjemme på tog imod Esbjerg i en kamp, der sluttede med en vestjysk 1-0-sejr efter en straffesparksscoring af Jesper Jørgensen.

Det er Esbjergs første sejr på fremmed græs i denne sæson, og esbjergenserne overlader nu sidstepladsen i tabellen til Viborg.

Kampens vigtighed medførte stor nervøsitet på begge mandskaber, men Esbjerg endte alligevel med at trække det længste strå på trods af flere gode OB-muligheder i især de første 45 minutter.

Rasmus Festersen var således tæt på at komme på måltavlen i en dårligt spillet første halvleg. Fra kanten af feltet sendte han et følt skud afsted mod Esbjerg-målet, men bolden tog overliggeren og gik i spil igen.

Kort før pausen fik Festersen atter muligheden for at bringe OB foran, men angriberen sendte fra en fri position midt i feltet et indlæg fra Rasmus Jönsson et godt stykke forbi vestjydernes mål.

Fem minutter efter pausen faldt så kampens eneste scoring. Esbjergs Robin Söder blev nedlagt i feltet af Jeppe Tverskov, og dommeren pegede straks på straffesparkspletten, hvorfra Jesper Jørgensen sikkert kunne score til 1-0.

Resten af kampen foregik mere eller mindre på Esbjergs banehalvdel, hvor OB jagtede udligningen. Gæsternes defensiv anført af en storspillende Jonas Jensen i målet stod dog godt imod og afværgede alt.

De tre point sender Esbjerg op på tredjesidstepladsen, mens Viborg og OB indtager de to nederste pladser.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.