Sjældent flertal vil sikre erstatning til veteraner

EL og de borgerlige partier har flertal for at droppe omstridt grænse for erstatning til krigsveteraner.

Sjældent flertal vil sikre erstatning til veteraner

Et flertal uden om regeringen er klar til at give krigsveteraner med posttraumatisk stresssyndrom (PTSD) erstatning. Uanset hvor længe efter udsendelsen, deres sygdom indtræder. Det skriver dr.dk

I dag er kravet til at få erstatning, at soldaterne har symptomerne senest seks måneder efter, at de er vendt hjem fra kampzonen.

- Jeg synes, det er dårligt. De har været ude i krig. Den der seksmånedersregel skal slettes. Og så håber jeg, vi også kan overbevise regeringen om, at de også skal være med.

Sådan siger Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, til dr.dk.

Han er manden bag det for dansk politiks helt usædvanlige flertal, der desuden tæller Venstre, de konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Efter et samråd i december 2011 om soldater, der havde været på Balkan, blev det klart for Jørgen Arbo-Bæhr, hvor alvorlige problemerne var.

De Konservatives forsvarsordfører Lene Espersen undrer sig ligeledes over skæringsdatoen på de seks måneder:

- Vi siger jo heller ikke til folk, der har fået kræft, men først opdager knuden efter seks måneder: "Desværre, det er for sent til at få hjælp", siger Lene Espersen til dr.dk.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har fastslået, at hun tager veteranernes situation alvorligt, og at hun sammen med forsvarsminister Nick Hækkerup (S) undersøger, hvordan man kan hjælpe veteraner, som ikke kan få deres psykiske sygdom anerkendt som en arbejdsskade.

Ifølge dr.dk ventes Mette Frederiksens udredningsarbejde at være klar til juni.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.