Sjældent stort prisfald på benzin

For første gang i mere end 10 måneder ryger listeprisen ned med 20 øre

De dyre dråber er blevet noget billegere de seneste dage. Arkivfoto

De dyre dråber er blevet noget billegere de seneste dage. Arkivfoto

DANMARK:Det er mere end ti måneder siden, benzinprisen sidst faldt med 20 øre på en enkelt dag. Nu sker det igen fredag. For at finde et prisfald, der er større end 20 øre skal vi hele tre år og tre måneder tilbage. Det skriver TV2.dk.

Årets største prisfald på benzin bliver en realitet fredag, når prisen for en liter benzin dykker med 20 øre.
Så stort et prisfald er ikke set siden 16. november 2011, hvor prisen ligeledes faldt med 20 øre. Prisfald i den størrelsesorden er særdeles sjældne. For at finde et prisfald, der er større end 20 øre skal vi helt tilbage til 24. juni 2009, hvor prisen faldt med 25 øre.

Dyk på 40 øre pr liter

Fredagens prisfald er blot seneste skud på en tre_trins_raket fra benzinselskaberne. Såvel tirsdag som torsdag faldt prisen på benzin nemlig med 10 øre, hvilket betyder at prisen på benzin er dykket med i alt 40 øre på blot fire dage.

- Det har været et voldsomt prisfald, og det er gået stærkt. Siden fredag i sidste uge er prisen på en tønde olie faldet med mere end 10 dollar, siger olieanalytiker i Danske Bank Arne Lohmann til TV2.dk.
Efter fredagens prisfald lander prisen for en liter 95 oktan på 13,19 kroner.

Det kan hurtigt vende

Og det er et tilbud som olieanalytikeren råder danskerne til at benytte sig af, da priserne hurtigt kan gå den anden vej igen.

- Som bilejer skal man bare være glad for det her og udnytte det tilbagefald, vi ser i priserne til at få fyldt tankene op i de kommende uger. For hvis vi ser et par måneder frem, så tror jeg, oliepriserne og benzinpriserne ligger højere igen på grund af de tiltag vi ser fra de globale centralbanker, siger Arne Lohman.
Årsagerne til at benzinpriserne er dykket så hurtigt som tilfældet har været i de seneste dage, er flere, påpeger olieanalytikeren.

Stor usikkerhed om vækst

- Saudi Arabien har lovet at åbne mere op for oliehanerne og de har gentaget at de ønsker en oliepris på 100 dollars (109 dollars torsdag, red.). Og siden i fredags er prisen allerede faldet med 10 dollars, siger han og uddyber:

- Der er desuden stor usikkerhed om den økonomiske vækst i Kina, og derudover har olielagrene i USA vist sig at være større end ventet. Olieprisen opfører sig ligesom aktier, det handler om forventninger til, hvordan tingene udvikler sig, siger Arne Lohman.
Prisfesten inddrager også ejere af dieseldrevne biler. Her falder literprisen nemlig med 10 øre fredag, men siden fredag i sidste uge er prisen for en liter diesel dykket med i alt 34 øre. Herefter lyder prisen for en liter diesel på 11,99 kroner.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.