Sjællandsk narkobande får 67 års fængsel

Stor sag om kokain, amfetamin og hash er slut i Østre Landsret. Politiskud stoppede bil med kokain.

Sjællandsk narkobande får 67 års fængsel

Kun en enkelt af 10 anklagede mænd i en stor sag om hash og hårde stoffer har fået noget ud af at anke byrettens dom til Østre Landsret.

37-årige Ziggy Rosser Cumings kunne dog ikke juble, da landsretten torsdag satte punktum. Han fik fængsel i 11 år, hvilket er et år mindre end i Københavns Byret.

Den forholdsvis spinkle mand så skuffet ud, da han gik rundt i retslokalet og fik krammere af bekendte og medtiltalte, inden betjente kørte ham tilbage til fængslet.

Cumings blev frifundet for amfetamin og var blot én stemme fra at gå fri med hensyn til kokain.

Hovedmanden i sagen, den jævnaldrende Bjørn Knoblauch, er igen blevet idømt 12 års fængsel. Desuden har Mads Jegindø fået 11 år, mens Tommy Schmidt Hansen er idømt 10.

I alt er der uddelt straffe på 67 år til de 10 mænd, som især på Sjælland har arbejdet sammen om at importere både hash, amfetamin og kokain fra Holland til Danmark.

Kriminaliteten blev aftalt blandt andet på møder i Skælskør, Køge og Roskilde, og beviserne i sagen bygger også i høj grad på sms-beskeder og telefonsamtaler.

Nogle af mændene er udelukkende dømt for i større eller mindre omfang at være indblandet i indsmugling af hash, som kulminerede med en sending på 132 kilo i marts 2010.

Derefter kastede andre af de dømte sig over hårde stoffer.

Først 10 kilo, som blev afleveret i Taulov, og som politiet ikke fik fat i. Byretten mente, at det drejede sig om kokain, men landsretten fastslår, at det var amfetamin.

Senere, i november 2010, lå betjente på lur, da en lastbil kom til Slagelse og her omlastede ni kilo kokain til en Renault, som derefter kørte mod vest.

Politiet stod klar til at gribe ind, da personbilen en lørdag formiddag rullede ind til Storebæltsbroens betalingsanlæg.

Men chaufføren og hans makker nægtede at stoppe og kørte frem, så to betjente kom i klemme. Der blev affyret varselsskud, men bilen drønede gennem bommen og torpederede to politibiler, inden den blev stoppet.

Ved dommen har Østre Landsret i øvrigt skærpet dommen i forhold til to af mændene, der i byretten fik samfundstjeneste.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.