Sjællandske portører fortsætter strejke

Portørstrejke fortsætter i Region Sjælland trods skærpet bod fra Arbejdsretten. Nødberedskab er sat i værk.

Utilfredse portører på flere hospitaler i Region Sjælland fortsætter fredag deres arbejdsnedlæggelse, selvom det betyder en skærpet bod fra Arbejdsretten.

Ifølge Jørgen Linder, tillidsmand på Roskilde Sygehus, har portørerne på sygehusene i Nykøbing Falster, Holbæk, Roskilde og Slagelse fredag morgen valgt at fortsætte deres strejke.

Region Sjælland oplyser, at portørerne i Næstved også har valgt at fortsætte arbejdsnedlæggelsen.

- Jeg har informeret mine kolleger her i Roskilde om, at de bliver idømt en bod, hvis de fortsætter, og det har de taget til efterretning. Forløbet bliver nu, at de tager situationen dag for dag, siger Jørgen Linder.

Portørerne mødes igen til fagligt møde mandag morgen.

Arbejdsnedlæggelsen betyder ifølge tillidsmanden, at hospitalerne i Region Sjælland iværksætter et nødberedskab.

- Det betyder, at portørerne servicerer det akutte og livstruende, for eksempel medicin, som skal ud til patienterne eller akutte operationer, men det kan selvfølgelig betyde øget ventetid eller aflysninger for nogle patienter, siger Jørgen Linder.

Strejken, som brød ud tirsdag, er en reaktion på, at der i de kommende år skal indføres erhvervsuddannede serviceassistenter på sygehusene i Region Sjælland i stedet for rengøringsassistenter og portører.

Dermed kan portørernes arbejdsopgaver i fremtiden også komme til at bestå af rengøring.

Ifølge Region Sjælland er der sat pilotprojekter i gang på Holbæk- og Nykøbing Falster-sygehuse.

Portørstrejken har i løbet af de seneste dage bredt sig til andre sygehuse. På Rigshospitalet, som har afdelinger i Glostrup og København, er portørerne dog vendt tilbage i arbejde fredag morgen.

Ifølge Region Sjælland er der iværksat nødberedskab på alle fem sygehuse. Strejken betød 35 aflyste operationer onsdag, og regionen forsøger i øjeblikket at få et overblik over de videre konsekvenser af strejken.

Patienter, der er indkaldt til behandling eller undersøgelse på et af sygehusene, skal møde op, medmindre de får anden besked, lyder det fra regionen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.