Sjette døgn uden spor af danske Olivia i Schweiz

Schweizisk politi fortsætter eftersøgningen af danske Olivia Østergaard, der tirsdag forsvandt fra sit hjem.

Sjette døgn uden spor af danske Olivia i Schweiz

Der er på sjette døgn intet spor af 20-årige Olivia Østergaard, der tirsdag morgen forlod sit hjem i den schweiziske by Zug for at tage toget til Zürich, hvor hun studerer jura på universitetet.

Derfor har politiet i Zug nu nedsat en særlig efterforskningsgruppe til at stå for eftersøgningen af den savnede unge kvinde.

Talsmand for det lokale politi, Marcel Schlatter siger, at eftersøgningen foregår på højtryk.

Til Ritzau siger han, at politiet arbejder med en række henvendelser fra offentligheden.

- Vi har fået flere opkald fra befolkningen, som vi nu er i gang med at analysere. Men indtil videre har vi ikke nogen idé om, hvor hun er, siger Marcel Schlatter.

Politiet fornyede mandag sin opfordring til den lokale befolkning om at henvende sig til politiet, hvis de har set Olivia eller ved, hvor hun opholder sig.

Marcel Schlatter oplyser, at politiet mandag sætter både ind i eftersøgningen af Olivia Østergaard på dele af søen Ägerisee. Tidligere er den lokale sø Zugersee, der ligger tættere på Zug, blevet gennemsøgt.

- Vi laver endnu en eftersøgning på søen. Vi vil gerne undersøge søbredden fra vandsiden også, siger talsmanden.

Politiet i Zug har tidligere brugt hunde i forsøget på at finde den 20-årige dansker.

På politiets hjemmeside er offentliggjort flere fotos af hende, og hun er efterlyst i hele Europa gennem grænsesamarbejdet Schengen.

Trods efterlysningen er der endnu ingen tilbagemeldinger kommet fra andre lande. Heller ikke tjek af passagerlister i de schweiziske lufthavne har givet resultat, oplyser politiet.

Det står fortsat hen i det uvisse, hvad der ligger bag Olivia Østergaards sporløse forsvinden, og politiet vil ikke gætte på, om der kan ligge en forbrydelse bag.

- Vi har ingen indikationer i den retning. Men vi er jo ikke i stand til at udelukke noget på nuværende tidspunkt, siger Marcel Schlatter.

Politiet understreger dog i en pressemeddelelse mandag eftermiddag, at intet på nuværende tidspunkt tyder på en voldsforbrydelse.

Politiet i Zug har indtil videre modtaget et tocifret antal henvendelser fra lokalbefolkningen i sagen.

I dele af pressen er der lagt vægt på, at Olivia Østergaard lukkede sin profil på Facebook. Men det behøver ikke at have nogen betydning, lyder det fra talsmanden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden