Sjørringvold har fremgang i elevtallet

Nyt tilbud om afgangseksamen og højnet fagligt niveau giver pote

Eleverne på Sjørringvold Efterskole fik onsdag deres iPads i hånden for første gang. Når de har gennemført skoleåret, er iPad’en deres.Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Eleverne på Sjørringvold Efterskole fik onsdag deres iPads i hånden for første gang. Når de har gennemført skoleåret, er iPad’en deres.Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

SJØRRING:- Vi er en lille skole, men en stor familie.

Sådan beskriver forstander Paw Hansen eleverne og lærerne på Sjørringvold Efterskole. Ovenpå sidste års katastrofalt lave elevantal på blot 52, er skolen i år tilbage på komfortable 60 elever. Skolens fulde kapacitet er 62, men der kommer gerne et par stykker til i løbet af skoleåret.
For at højne det faglige niveau tilbyder skolen nu folkeskolens afgangseksamen til sine elever. Det har man ikke tidligere gjort, da mange af eleverne er fortsat på teknisk skole, hvor eksamen fra folkeskolen ikke er et krav. Men fordi flere elever ønsker det, og fordi mange andre efterskoler for ordblinde og læsesvage har indført det, vil man på Sjørringvold også give eleverne en eksamen med i rygsækken.

Paw Hansen peger både på skolens nye fokus på faglighed og på en skærpet indsats på it-området som medvirkende faktorer til fremgangen.

- Vi er den første efterskole i Danmark, der giver iPads til eleverne. Vi skal være med helt fremme, hvor det sker, og vi skal være en rummelig fagskole med en skarp it-profil, siger Paw Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.