EMNER

Sjov idé blev til en fast tradition

Hvert år i juli mødes en stor flok venner i Vang til deres årlige cykeltur med mange indlagte pitstop undervejs...

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hvordan strikker man nu lige, hvis pindene er to hegnspæle, og garnet 10 mm snoet reb? Her er det Aase Pedersen (tv.) og Kirsten Bloch, der bakser med udfordringen.

En sommeraften i juli for 25 år siden sag Mie og Holger Bloch hjemme i Vang sammen med vennerne Lea og Flemming Jørgensen og spiste stegt ål. Det, de ikke vidste på det tidspunkt, var, at deres fælles middag skulle blive optakten til en årelang tradition. - Da vi havde spist, besluttede vi os for at cykle en tur ud i skoven for at hygge, fortæller Mie og Holger Bloch. Som årene gik, blev seancen gentaget hvert år og flere og flere venner og bekendte samt andre familiemedlemmer stødte til. Sidste år nåede deltagerantallet op på 43. Og i år var 27 deltagere af sted på den ca. 10 kilometer lange rute, der var forsynet med mange pitstop undervejs. Ved de mange stop bliver de medbragte forsyninger indtaget, ligesom, der er indbygget selskabslege undervejs. Ved gårsdagens seance gjaldt det blandt andet om at strikke ved hjælp af to hegnspæle og et 10 mm reb. Der bliver grinet en del undervejs. Og så gør det ikke noget, at regnen siler, siger Holger Bloch. I tidligere år indtog man maden og de våde varer på bålpladsen. Men det er man gået bort fra. For der var for mange faldeulykker på hjemvejen, når cyklerne ikke makkede ret... I stedet for bliver aftenens middag serveret i familiens lade, der i gårsdagens anledning var blevet pyntet op med en æresport bestående af cykler. At den årlige cykeltur falder sammen med starten på Tour de France er i øvrigt et tilfælde. - Det har jeg nu aldrig tænkt ved, siger Holger Bloch.