Motionsidræt

Sjove oplevelser i fokus

Jens Lindhardt, Andreas Hangaard og Karen Grøn har tilbragt mange, aktive timer sammen – hver anden uge stod den på svømning og de andre uger på andre former for sjov motion.

Jens Lindhardt, Andreas Hangaard og Karen Grøn har tilbragt mange, aktive timer sammen – hver anden uge stod den på svømning og de andre uger på andre former for sjov motion.

DRONNINGLUND:– Det har fra vores side ikke været en målsætning, at børnene skulle tabe sig. Sådan siger Karen Grøn, der sammen med Jens Lindhardt har været instruktører for Cool Kids i Hjallerup. – Vores udgangspunkt er, at følelserne styrer adfærden. Derfor handler det for os om at give børnene gode oplevelser, når de dyrker motion og spiser sundt – at give dem nogle oplevelser, de kan bygge videre på. Vi vil gerne give børnene velvære og et selvværd, der kan være med til at ændre deres adfærd. Motionen i Cool Kids retter sig ikke mod traditionelle sportsaktiviteter. – Vi prøver at lægge fokus på andet, fortæller Jens Lindhardt, og tilføjer, at ni-årige Andreas Hangaard fra Dronninglund ikke er typisk for børnene på holdet, idet han har dyrket en masse organiseret sport. – Men nogle familier har det svært ved overhovedet at melde sig til aktiviteter. De organiserede idrætsgrene har ikke rigtig sagt dem noget. Derfor har vi også forsøgt at brede viften ud for at vise alternativer. Og vi forsøger i motionsdelene at have meget leg ind over, siger Jens Lindhardt. Cool Kids har blandt andet haft friluftsvejleder Lars Daugbjerg som ekstern underviser. Han tog holdet med i skoven til en motionsbane, hvor den stod på forskellige lege og fysiske udfordringer. Et klart hit hos børnene. Et andet hit var besøg i motionscenteret. – Det er nyt, at børn må træne i motionscenteret. Og de har trænet under vejledning fra fysisoteraputer. Rollespil har også været på programmet – og efterfølgende har nogle af børnene meldt sig til netop den aktivitet. Karen Grøn tilføjer, at børnene i Cool Kids har vidt forskellig baggrund. Nogle kommer fra stærke familier med stort overskud, mens andre familier ikke har samme ressourcer at trække på. – Og blandingen er rigtig god. For hermed kan stærke familier være med til at få familier, der ikke har så meget overskud, til at tage mod tilbuddet, tilføjer hun.