Sjusk med hygiejne stort problem

Højsæson for mavesyge og diarre

Arkivfoto: Henrik Louis

Arkivfoto: Henrik Louis

HELE LANDET: Julesæson er også højsæson for dårlig mave.

Det er konklusionen, når man kigger på de sager om madforgiftning, der har været i måneder fra november til december.

Udbrudskoordinator Morten Lisby fra Fødevarestyrelsen fremhæver fem særligt grelle eksempler til tv2.dk.

Et sted blev 67 ud af 105 gæster i tre selskaber over to dage på en smørrebrødsrestaurant syge, da en tjener havde en kæreste med Roskildesyge derhjemme og smittede smørrebrødet med norovirus. I et andet tilfælde i december blev 24 ud af 120 gæster syge, da de spiste i kantinen på deres arbejde, hvor en køkkenmedarbejder havde kvalme.

Tidligere i december blev 10 ud af 40 kunder i en anden smørrebrødsforretning også syge, da de havde fået smørrebrød fra et sted, hvor en af kokkene havde hentet sit syge barn i vuggestuen og passede det i butikken. I sidste måned blev 61 medarbejdere syge, da de spiste i kantinen på deres arbejde, hvor en køkkenmedarbejder med sygt blebarn derhjemme blandede en salat, som de mange medarbejdere blev syge af.

100 syge på grund af blebarn

Den seneste tids største sag fandt også sted i november, hvor 100 personer fra 10 forskellige firmaer syge, da de fik mad fra et cateringkøkken, hvor en kok havde sygt blebarn og samlever derhjemme og efterfølgende ordnede salaten uden at have vasket hænderne ordentligt.

- Det er simpelthen for dårligt, hvad enten det skyldes uvidenhed eller pligtopfyldelse. De her menneskevirusser er simpelthen så smitsomme, og det skyldes udelukkende dårlig hygiejne. Vask nu de hænder ordentligt, siger han til tv2.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.