Skaarup: Thulesens hold er DF-classic

Det er den gamle garde, som fortsætter på de indflydelsesrige poster i Dansk Folkepartis folketingsgruppe.

Skaarup: Thulesens hold er DF-classic

Ifølge den nyvalgte gruppeformand for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, bliver det "business as usual," efter partiet har valgt ny gruppebestyrelse.

Her blev det ikke overraskende den gamle garde fra tiden under Pia Kjærsgaard, som fortsætter på de tungeste poster i partiets folketingsgruppe.

Dermed kan Dansk Folkepartis vælgere trygt regne med, at partiets linje, når det gælder eksempelvis flygtninge- og indvandrere og ældre, bliver videreført som hidtil.

- Det ville også være mærkeligt, hvis vi skulle ændre linjen, når man ser på de valgresultater, meningsmålinger og den medlemstilgang, vi har i øjeblikket, siger Peter Skaarup.

Han fremhæver, at flere af de "nye" ansigter i gruppebestyrelsen har en lang DF-historie bag sig:

- Jeg har været med i ledelsen af partiet, siden vi stiftede det i 1995. Derfor kommer der ikke til at ske de store ændringer, selvom det bliver mig, der er gruppeformand i stedet for Kristian Thulesen Dahl, siger Peter Skaarup.

Hans opgave bliver at koordinere arbejdet i Dansk Folkepartis folketingsgruppe og sikre fælles fodslag blandt folketingsmedlemmerne på Christiansborg.

- Kristian og jeg har hele tiden haft et tæt samarbejde, og vi vil også fremover være opmærksomme på, hvilke sager Dansk Folkeparti skal gå ind i eller ikke gå ind i, siger Peter Skaarup.

Ny politisk næstformand er Søren Espersen, der er udenrigsordfører og nu tidligere gruppesekretær. Dermed rykker Søren Espersen formelt op i hierarkiet i gruppen.

Søren Espersen var dog allerede under Pia Kjærsgaard med i inderkredsen og blandt de få medlemmer af partiet, som kendte til Pia Kjærsgaard afgang som formand.

- Søren Espersen var ikke med til at stifte partiet, men blev ret hurtigt ansat som pressechef, og Pia Kjærsgaard træder ind i Folketingets præsidium efter Søren Espersen, så på den måde bliver der også kontinuitet i det, siger Peter Skaarup.

- Vores opgave vil fortsat være som kritisk vagthund over for regeringen. Vi skal sikre, at de interesser, vi har i Dansk Folkeparti, kommer højt på dagsordenen.

- Men vi vil også være resultatsøgende og konstruktive og indgå i aftaler med andre partier, som vi hele tiden har gjort, siger Peter Skaarup.

Ifølge Peter Skaarup var der enstemmighed i gruppen ved valget til posterne i den nye gruppebestyrelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.