EMNER

Skader svækker NBA-stjerners OL-drømme

Dwyane Wade (i hvidt) er en af mange stjerner, der har måttet melde afbud til OL. Foto: Scanpix

Dwyane Wade (i hvidt) er en af mange stjerner, der har måttet melde afbud til OL. Foto: Scanpix

MIAMI:Der bliver væsentligt mindre Dream Team over det amerikanske basketballhold end sædvanligt, når de amerikanske NBA-stjerner skal forsøge at hente de forventede guldmedaljer ved OL i London.

Det skyldes, at en række af holdets stjerner som en konsekvens af skader efterhånden har måttet droppe planerne om en sommer i London.
Det er profiler som Dwyane Wade, Dwight Howard, Derrick Rose og Chris Bosh, der ind til videre er faldet fra den amerikanske stjerne-trup, hvorfor forventningerne også er begyndt at dale.
- Vi har taget fire kugler, siger formand for holdet, Jerry Colangelo.
- Det vil sætte vores infrastruktur på prøve, men jeg er overbevist om, at vi klarer den. Modgang giver andre en mulighed, siger formanden.
Tanken med OL-holdet var at blande de bedste spillere fra OL-holdet i Beijing i 2008 og verdensmestrene fra 2010, men den plan har skaderne nu forhindret.
Dwyane Wade har grundet en forestående knæoperation måttet trække sig, og lørdag fulgte Miami Heat-holdkammeraten Chris Bosh i NBA-stjernens fodspor.
Chris Bosh døjede under slutspillet i NBA, som Miami Heat vandt, med en skade, som holdt ham ude i ni kampe, inden han hjalp Miami Heat til at vinde titlen.
Og altså også Derrick Rose og Dwight Howard fra den oprindelige 20-mands-trup har meldt fra til OL.
Dermed skal der nu vælges 12 spillere ud af de tilbageværende 16 spillere i bruttotruppen til OL-holdet.
Dream Team har siden OL i 1992 i Barcelona sørget for massiv amerikansk dominans ved OL.
Dengang hed stjernerne Michael Jordan, Magic Johnson og Larry Byrd, mens blandt andre Kobe Bryant, Dwyane Wade og LeBron James var blandt profilerne, da USA vandt alle sine otte kampe ved OL i Beijing for fire år siden.
Dream Team har vundet fire af fem OL-guldmedaljer siden 1992. Kun ved OL i Athen i 2004 gik det galt for amerikanerne, som efter tre nederlag måtte rejse hjem med en skuffende bronzemedalje i kufferten.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.