Lokalpolitik

Skagboer raser over strandpark på Sønderstrand

Næsten 1000 underskrifter mod planerne

Sønderstrand er blandt andet kendt fra skagensmaleren P.S. Krøyers malerier, hvilket trækker folk til om sommeren. 

Arkivfoto: Bent Jakobsen

Sønderstrand er blandt andet kendt fra skagensmaleren P.S. Krøyers malerier, hvilket trækker folk til om sommeren. Arkivfoto: Bent Jakobsen

SKAGEN:Lige syd for Grenen ligger Sønderstrand. Med udsigt til det ikoniske vippefyr og Kattegats overgang til Skagerrak er det et populært sted for både lokale og turister. Men hvis Frederikshavn Kommunes forslag til den nye kommuneplan går igennem, så kan stranden meget vel ændre udseende. Der er nemlig forslag om en strandpark, som gør det muligt blandt andet at få liggestole og ishuse på stranden.

En af de lokale, som i stor grad har benyttet Sønderstrand, er Foreningen for Bygnings - og Landskabskultur i Skagens formand, Poul Nedergaard Jensen. Foreningen har indsamlet 700 underskrifter mod forandringerne på Sønderstrand.

- Sønderstrand er en del af det område, som blev fredet i 1996. Det er et landskabeligt naturområde, og det skal det fortsat være. Vi har ikke brug for liggestole og iskiosker eller andre bygninger, siger han.

Næsten 1000 underskrifter

Foruden de 700 underskrifter, som By og Land i Skagen har samlet, har lokale også stemt dørklokker og fået yderligere 240 personer til at skrive under på en lignende indsigelse. Alle 940 underskrifter er indleveret til Frederikshavn Kommune på trods af, at fristen for indsigelser mod forslaget er udsat til 27. august.

- Det er både lokale og gæster, som har skrevet under, hvilket vi sætter meget pris på, siger Poul Nedergaard Jensen.

Intet er besluttet

Formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, Anders Brandt Sørensen, understreger, at udvalget skal se indsigelserne gennem, før det besluttes, om der skal være en strandpark på Sønderstrand. Men formålet med den del af forslaget er at udvikle turismen.

- Vi er nødt til at være med på udviklingsvognen. Som kommune tror vi ikke på, at man kommer fremad ved at stå stille. Vi skal ikke hvile på laurbærrene, siger han.

I forslaget til kommuneplanen vil man også udlægge områder til strandparker ved Palmestranden i Frederikshavn og på Sæby Nordstrand.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.