Skagboernes vand bliver sikret

Vandforsyningen bliver mindre udsat fremadrettet

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN/TOLNE:En fin lille firkant var ryddet for sne udenfor Tolne Vandværk, da formanden for teknisk udvalg i Frederikshavn Kommune - SF’eren Brian Pedersen - onsdag over middag kunne tage første spadestik til en helt ny vandledning.

Formålet er at sikre, at vandforsyningen til Skagen bliver tostrenget - og dermed mere sikker.

- Sådan som det er nu, så vil en alvorlig driftsforstyrrelse kunne betyde, at eksempelvis fiskeindustrien i Skagen står uden vand. Og det har vi et politisk ansvar for at tage os af, siger Brian Pedersen.

Det første spadestik til den nye vandledning - der løber fra Tolne Vandværk til Bunken Pumpestation - skulle egentlig have været taget allerede i december.

- Leverandørerne og myndighedernes godkendelser har gjort, at det først bliver nu. Men planen er, at det skal være færdigt om 12 måneder, forklarer Lars Østergaard, afdelingschef ved Frederikshavn Vand.

Hidtil har det ifølge Brian Pedersen været ganske dyrt at skaffe vand til skagboerne. Grundvandet i Skagen og Bunken kræver nemlig en meget kompliceret og kostbar behandling.

- Man har haft noget meget dårligt vand i Skagen. Og i stedet for at bygge et nyt vandværk deroppe, så har vi valgt at bygge en vandledning i stedet for.

Når den nye vandledning tages i brug, så bliver pumpestationen ved Bunken nedlagt. Samtidig så forventer man, at produktionen på vandværket i Skagen sænkes fra 1,6 til 1,0 millioner kubikmeter vand om året.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.