Skagen Bryggerlaug giver gode net-råd

SKAGEN:Det går "boblende", for Skagen Bryggerlaug, der ifølge brygmester Søgaard kan servere noget af det bedste øl i verden. Det kan have noget at gøre med, at nogle af ingredienserne er hentet på et næsten verdensberømt sted, nærmere bestemt ude i Skagenområdets flotte natur. Det er for eksempel porse hentet i Bunken Klitplantage. - For os blev det til en god "Skagen Porse", en gylden ale, hvor bitterhumlen er erstattet af porseblade, en nem opskrift som alle nybegyndere kan være med på, for man kan jo godt blive lidt træt af porse-snaps i længden, fastslår den lokale brygmester. Han kan for eksempel også hjælpe med at finde en opskrift på en lokal "Skawskum", en ifølge ham dejlig rødgylden ale, som de dog har tilladt sig at ændre lidt på, så den får lidt mere bitterhed og maltsmag. - Lige nu har vi 52 liter klar til sidste etape, hvor den skal hvile i de grønne flasker inden indtagelse, og med lidt tilsat brun farin skulle det blive noget i retning af Carlsberg Dark, forudser brygmesteren. På internettet, "www.skagen.bynet.dk/forening/skagen-bryggerlaug", kan man læse mere om ølbrygning i Skagen.