Skagen Bryghus hædret

Brygmester René Diget Sørensen en populær vinder af årets pris, som blev overrakt på Grenen

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sammenhold på Toppen søndag formiddag. For tredje år i træk kaldte "Alle os, der elsker Skagen" til topmøde på Grenen første søndag i november, og mange havde taget imod den opfordring. Turistchef Lene Kappelborg vurderer, at omkring 600-700 menneske

- En stor ære. Jeg er meget glad. Og én ting kan jeg love jer: Vi bliver ved med at brygge noget godt øl. Brygmester og direktør på Skagen Bryghus, René Diget Søgaard Sørensen, var i mere end én forstand helt på toppen, da han søndag modtog Skagen365-prisen. Det foregik på Restaurant De 2 Have på Grenen. Efter en rask gåtur helt til toppen af Jylland, blev der skålet i både bjesk og hjemmebrygget Skagenøl, hygget og råbt hip hip hurra, som var Skagensmalerne vågnet og meldt sig ind i festen igen. Skagen - et helårssamfund Bag Skagen365 står museet, havnen, turismen og handelsstanden i Skagen. Formålet er at sætte fokus på Skagen som et helårssamfund med kvaliteter som turistattraktion, bosætningssted og erhvervsområde. Borgmester Lars Møller roste initiativtagerne bag bryghuset, der blev startet i 2005 i det gamle elværk på Kirkevej. - Bryghuset budgetterer i år med et overskud før skat på 200.000 kr. og en omsætningsforøgelse på 8 procent og forventer i år at producere 170.000 liter øl. - Så mon ikke der skulle være en Klitnisse til alle i år. Sidste år blev Klitnissen udsolgt på tre uger i oktober, sagde Lars Møller. Navnet ikke nok René Diget var rørt over prisen, ikke mindst i en tid, hvor mange mikrobryggerier har det svært: - Skagenøl er populære over hele landet. Navnet har selvfølgelig noget at sige, men ikke alt. Hvis ikke folk kunne lide vores øl, ville vi ikke have noget genkøb. - Vores flasker sælges over hele landet, vi har en restaurant med god mad og live musik hver lørdag - og så har vi ikke mindst god lokal opbakning. Alene i Skagen er der syv restauranter, der sælger vores fadøl. Med prisen kommer Skagen Bryghus i godt selskab med Jacob's Café, Slagter Munch, Ruths Hotel og Skagen FF, der tidligere har fået Skagen365-prisen.