Skagen Erhvervsforening har holdt generalforsamling

Der blev gjort status og kigget fremad for erhvervet i Skagen, hvor der er mange spændende vækstpotentialer

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Generalforsamlingen fandt sted på Skagen Skipperskole og med rundvisning på Elektromarine A/S ved direktør Thomas Lund.

Jakob S. Johnsen (HjulmandKaptain) og Jens Pedersen (AAU) var på valg og begge blev genvalgt.

Formand for Skagen Erhvervsforening Allan Kastor Andersen fortalte blandt andet om Skagens 600 års byjubilæum, som Skagen har fejret i hele 2013 med en lang række arrangementer, der også har involveret erhvervslivet som fx kuttertræf.

Han benyttede også lejligheden til at fremhæve Grenen Maskinfabrik ApS, som en velfortjent modtager af Iværksætterprisen 2013.

Politikerbesøg og nye projekter

Niels Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord, som er driftsorganisation for de tre erhvervsforeninger i Skagen, Sæby og Frederikshavn fortalte om deres arbejde.

Han fortalte om det store forretningspotentiale i krydstogtturismen for Skagen, hvor der var anmeldt 11 skibe i 2013 og 12 anløb i år. Med havneudvidelsen vil det være muligt at tage større og flere skibe ind, som er en vigtig indtægtskilde for byen.

Hvis potentialet skal realiseres, kræver det, at såvel Skagen Havn som det nordjyske erhvervsliv klargøres til at kunne imødekomme den fremtidige efterspørgsel. Erhvervshus Nord har sammen med Skagen Havn derfor startet et projekt med en fuldtidsmedarbejder, der skal være med til at gøre det lokale erhvervsliv parat til modtage det øgede antal gæster, så virksomhederne kan kapitalisere mest muligt på det store potentiale.

Han fortalte også om andre nye erhvervsprojekter, som startede op i 2013. Nordjysk Erhvervsfremstød Norge har fokus på at skabe forretningsrelationer mellem de nordjyske og norske virksomheder inden for særligt den industrielle og maritime branche.

En konsulent er ansat på fuld i projektet og til at besøge norske aktører for at afdække behovet for samarbejde med nordjyske virksomheder.

Et andet nyt projekt har til formål at afdække mulighederne for at tiltrække private servicecentre til kommunen.

Bestyrelsen

Projektet Offshore Base Scandinavia er et samarbejde med Hirtshals Havn, Frederikshavn Havn, MARCOD og 20 maritime virksomheder med det formål at tiltrække borerigge til området. Det projekt vil kunne givet et stort spin of for maritime virksomheder på Skagen Havn.

Endelig fortalte Niels Christensen om arbejdet i for at skabe vækst i kommunens fire vækstspor: det maritime, fødevarer, oplevelsesøkonomi og energi, som man fortsat vil arbejde for i 2014.

Bestyrelsen i Skagen Erhvervsforening 2014:

Formand Allan Kastor Andersen (Nordjyske Bank), Jens Pedersen (AAU), Carl Jesper Hermansen (Skagen Fiskeriforening), Jakob S. Johnsen (HjulmandKaptain), Jens Gram (Globesat), Leif Fredborg (Arealejerforeningen), Michael Ax (Nordjyllands Kunstmuseum). Michael Isaksen (Poul Eeg Camping), Finn Jenne (3F), Peter Kongerslev (Skagerak Pelagic), Peter Nielsen (Expert), Thorben Pedersen (Skagen Handelsstandsforening), Søren Vinstrup (Truckkompagniet Skagen), Ulla Mosich (Aalbæk Gl. Kro), Willy Hansen (Skagen Havn), Hans Nielsen (Skagen Odde Naturcenter).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden