Skagen får akutbil om sommeren

Regionen opgiver beredskab i Skagen med brandmænd, men er klar med en sommerløsning i Skagen

Det er kun to uger siden, at en gruppe borgere fra Skagen i regionsrådssalen demonstrerede for at sikre en akutbil i deres områder. Regionen laver nu en løsning for juni, juli og august. Foto: Martél Andersen <i>Martel Andersen</i>

Det er kun to uger siden, at en gruppe borgere fra Skagen i regionsrådssalen demonstrerede for at sikre en akutbil i deres områder. Regionen laver nu en løsning for juni, juli og august. Foto: Martél Andersen Martel Andersen

SKAGEN:Om knap to måneder forsvinder den faste akutbil, der er placeret i Skagen, men der er nu udsigt til en særlig sommerløsning, hvor der i sommermånederne bliver placeret en akutbil i området. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende tirsdag.

Det er partierne bag regionens budget for 2015, der kommer med forslaget. Det sker, efter at regionen forgæves har søgt at etablere en løsning, hvor deltidsbrandmænd i Skagen kunne deltage i beredskabet ved ulykker og alvorlig sygdom.

Det er blot to uger siden, at en gruppe borgere fra Skagen mødte op for at demonstrere før regionsrådets januarmøde. Men her var der ingen løfter fra politikerne.

- Nu ser det ud til, at vi nu kan lave en løsning, der kan holdes inden for det budget, som vi har lagt for 2015, siger Venstres gruppeformand, Jess V. Laursen, til NORDJYSKE Stiftstidende.

- Det er vigtigt at understrege, at der er placeret en ambulance i Skagen. Men vi har hele tiden sagt, at vi godt ville se på mulighederne for at finde en løsning, der kunne skabe større tryghed. Vi er netop opmærksomme på, at der er udrykninger, der er mere end 20 minutter om at nå frem. Samtidig har vi lyttet til argumentet med, at befolkningstallet i Skagen i sommermånederne stiger betydeligt, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Foreløbig kommer løsning til at gælde for i år og 2016.

- Så må vi for 2017 se på, om det skal fortsætte, og hvor pengene eventuelt skal findes, siger Ulla Astman.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.