Skagen Festival afslører første tre navne

Nyt musikudvalg har fået til opgave af skabe fornyelse og skele til økonomien

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Folkeklubben debuterede i foråret med albummet ”Nye tider”.?PR-Foto

SKAGEN:Så er Skagen Festival klar med de tre første navne til årets musikbrag på toppen af Danmark, som finder 3.-6. juli 2014.

En af opgaverne for det nye musikudvalg har været at give noget fornyelse samtidigt med, at der skal skeles til økonomien. Der er gennem en årrække dukket nye interessante bands op, som ligger i grænselandet mellem folkemusikken og tilgrænsende genrer.

- Det har været en spændende udvikling, som udfordrer det traditionelle syn på, hvad folkemusikken er og kan. Vi har fundet et par navne, som vi mener, er med til at drive denne udvikling, fortæller Helge Arildsøe og Svend Erik Larsen fra Skagen Festivals nye musikudvalg.

Her er tale om en gammel kending samt to navne, som ikke tidligere har gæstet Skagen Festival.

Danske Habadekuk spillede på festivalen i 2011, og det er et navn, som nok er værd at bemærke. Dengang var bandet forholdsvis ukendt, men er siden sprunget ud som et af landets førende folkebands, og de har netop modtaget Traditionsprisen ved Danish Music Award.

Fra Danmark kommer også Folkeklubben, som i foråret udgav debutalbummet ”Nye Tider”. Folkeklubben præsterede med nummeret ”Bagmænd og Supertanker” at ligge nr. 1 på det elektriske barometer på P3 hele syv uger i træk, og strøg også ind på DR’s Dansktoppen.

Endelig byder Skagen Festival på koncert med det engelske band Ahab. Her står den på country, rock og folk - alt serveret af tre charmerende fyre fra London.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.