Skagen Havn lander endnu en stor kontrakt

For anden gang på kun en uge, melder havnen om ny kontrakt med en stor aktør

Jens Borup, bestyrelsesformand for FF Skagen A/S og Willy B. Hansen, adm. direktør Skagen Havn har indgået aftale om 60.000 m2 af det kommende etape 3-areal.Foto: Skagen Havn
Skagen 26. marts 2018 14:12

SKAGEN: Skagen Havn har indgået lejekontrakt med én af havnens største aktører, nemlig fiskemels- og fiskeolieproducenten FF Skagen A/S, som indtager 60.000 m2 af det kommende etape 3-areal.

Det oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Etape 3 af havneudvidelsen indeholder en landudvidelse på cirka 190.000 m2 og 930 meter ny kaj. Med en kontrakt på 60.000 m2 er FF Skagen A/S arealmæssigt den største nøgleaktør på etape 3.

- Det er yderst glædeligt, at det på kort tid er lykkedes at få endnu én af hjørnestenene i den fremadrettede fysiske etablering af Skagen havneudvidelse etape 3 til at falde på plads. Vi glæder os over at kunne være med til at skabe en ny infrastruktur omkring industrifiskeriet, der kan give vækstpotentiale og nye muligheder for FF Skagen, siger Willy B. Hansen, adm. direktør for Skagen Havn.

Udvider virksomheden

FF Skagen A/S, der med en årlig omsætning på over to milliarder kroner, er blandt verdens største producenter af fiskemel og fiskeolie med eksport til mere end 60 lande, har fabrik direkte ved kajkanten på Skagen Havn.

Når etape 3-arealet står klar til brug forventes FF Skagen A/S relativt hurtigt at udnytte kajkapaciteten til at øge godsmængderne fra kaj på både fiskeolie og fiskemel.

Jens Borup, bestyrelsesformand for FF Skagen A/S er meget positiv over, at det er lykkedes havnen og kommunen at komme i mål med udvidelsen.

- Med indgåelse af denne aftale med Skagen Havn fremtidssikrer vi udviklingen af FF Skagen på Skagen Havn, hvor vi ser frem til at udvide vores virksomhed på mel og olie området. Med nye faciliteter på havnen skaber vi muligheder for yderligere vækst, siger Jens Borup.

- Det har en solid afledet effekt på flere af værdikæderne på Skagen Havn, at én af havnens største kunde arbejder så fokuseret på vækst og udvikling. FF Skagen A/S er dermed med til at understøtte udviklingen af Skagen Havn som Europas største center for pelagisk fiskeri. Ligesom eksisterende og kommende aktiviteter styrker havnens position som Danmarks største fiskerihavn, siger Willy B. Hansen.

Store landudvidelse

Det er anden gang på kun en uge, at Skagen Havn melder om kontraktunderskrivelse med en stor aktør på det kommende etape 3-areal.

I sidste uge meldte Skagen Havn således om kontraktunderskrivelse med Pelagia, der indbefatter et areal på ca. 38.000 m2.

Skagen Havn har siden 2006 undergået en væsentlig ekspansion med store landudvidelser for at imødekomme den stigende efterspørgsel fra kunder og for at have kapaciteten til at skabe nye forretningsområder.

Det primære formål med den aktuelle etape 3 er at skabe større og bedre rammer for aktører i relation til fiskeriet. Med seneste underskrevet lejekontrakt er Skagen Havn nu endnu et skridt videre i forhold til den fysiske etablering af det nye areal, som forventes at stå klar til udnyttelse i løbet af 2020.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...