Skagen Havn vokser med hastig fart

Der summer af aktivitet på Skagen Havn, som er godt i gang med den store udvidelse til omkring 300 millioner

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:En dumper kommer kørende fyldt med tonstunge granitblokke, som skal ud på det nye molehoved. En dykker hopper i vandet for at tjekke store sten i bunden af det nye bassin og imens bliver der både støbt og svejset ved de otte nye olietanke på Skagen Havn.

Jo, der er rigtig godt gang i den store havneudvidelse, som er færdig om et par måneder, og NORDJYSKE blev forleden vist rundt af havnedirektør Willy B. Hansen.

- Det er rigtig dejligt at gå rundt hernede og se, hvordan det bare skrider mere og mere frem, siger han, imens han viser de store fendere, som pryder den nye 450 meter lange kaj, der bliver kaldt Krydstogtskajen.

12,5 meter dybt ved Krydstogtskajen

Her er lavet en vanddybde på 12,5 meter, så meget større skibe end hidtil kan nu lægge til i havnen i stedet for at ankre op ude på reden.

Ikke blot krydstogtsskibe, men også fragt, tank og andre store skibe, som for eksempel skal have tanket op, eller af med spildolie.

Til det formål er otte nye olietanke nemlig ved at skyde i vejret. De to største kan indeholde 10.000 m3 og så er der tre á 5.000 m3 og tre á 2.500 m3.

- Vi har gjort meget ud af miljøsikkerheden ved disse. For eksempel er der støbt hele vejen under dem i flere lag, og der bliver en tre meter høj mur omkring anlægget, så olien ikke slipper væk, hvis der skulle gå noget galt, forklarer Willy B. Hansen, og nævner også, at tankene, som er røde nu, bliver malet i en lysegrå farve, så de falder godt i med omgivelserne.

wi-fi på hele området

På selve kajområdet bliver der bygget modtagercentral til krydstogtsgæsterne, og der bliver sat wi-fi op på hele området. Ikke kun til gæsterne fra luksusskibene, men også til personalet fra erhvervsskibene, som ligger til kaj.

Det første krydstogtsskib, som kommer til at ligge ved den nye kaj er det 292 meter lange Brilliance of the Seas, som 20. maj ankommer med 2500 passagerer og 860 besætningsmedlemmer.

Skagen Havn er Danmarks største fiskerihavn og med sin mere end 100 år lange historie, er den samtidig en af landets ældste.

Havnen anløbes for nærværende hvert år af cirka 1000 fiskefartøjer og omkring 550 fragtskibe.

- Og med de nye og bedre muligheder vil Skagen Havn også være attraktiv for potentielt nye lejere, samtidig med at havnens nuværende virksomheder får mulighed for at udvide deres eksisterende forretningsområder, påpeger Willy B. Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.