Skagen i julehumør hele december

Julemarkedet på Torvet med smagsprøver på Skagens købstadsjubilæum

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Skagen juler lige til det sidste.

Hele december har handelsstanden holdt julemarked på Torvepladsen, hvor der er jul for både øjne og ører og mulighed for at mærke efter, om følesans og smagsløg nu er klar til jul.

Det store hit for de mindste er Farm Funs kæledyr, og både kaniner, marsvin, geder, æselføl og ponyføl bliver klappet, kælet og forkælet som børn til juleaften.

De blå spejdere fra DDS Lars Kruse laver ”julehemmeligheder” i spejderteltet, og Lars Kruse, Skagens navnkundige redningsmand, spøger også i Skagen Købstadsjubilæums julebod.

Købstadsjubilæum

Her varmer de op til Skagens 600 års købstadsjubilæum, som i 2013 tegner til at blive én lang fest.

I juleboden er der blandt andet smagsprøver på en jubilæumsøl fra Skagen Bryghus, en flot orange, undergæret rugøl, brygget på munchermalt og rugmalt tilsat tysk Hallertau Mittelfrüher humle.

En ægte jubilæumsøl opkaldt efter Lars Kruse, redningsmanden, der reddede 200 mennesker i land, inden han selv druknede den 9. marts 1894 under et redningsforsøg i en voldsom snestorm.

Juleboden viser også prøver på nogle af de mange royalities, der er fremstillet til købstadsjubilæet: Snapse- og champagneglas fra glaspuster Niels Chr. Olesen, købstadsbolsjer fra Bolcheriet, jubilæumsbjesk, smykkevedhæng med købstadsjubilæets logo og meget mere.

Julemarkedet på Torvet er også åbent søndag den 23. fra klokken 11-15.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.