Skagen Jomfrusild får støttekroner

Fiskeri LAG Nord har givet 75.000 kroner til hjælp for at forløse Skagen-projekts erhvervspotentiale

- Der ligger en stor værditilvækst i at videreforarbejde sildene i Skagen, siger havnedirektør Willy B. Hansen. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

- Der ligger en stor værditilvækst i at videreforarbejde sildene i Skagen, siger havnedirektør Willy B. Hansen. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

SKAGEN:”Skagen Jomfrusild” - et projekt kørt med udgangspunkt fra Skagen Havn - har netop fået 75.000 kroner.

Bag uddelingen står Fiskeri LAG Nord, der støtter initiativer i nuværende og tidligere fiskeriafhængige områder.
Formålet med ”Skagen Jomfrusild” er at udnytte erhvervspotentialet i de såkaldte jomfrusild. Lige nu bliver de stort set alle sendt til Holland - som specialiteten matjessild.
- Skagen Jomfrusild går ud på at finde frem til, hvordan sildene kan tilpasses det danske marked og danskernes smag, forklarer direktør Willy B. Hansen, Skagen Havn.
Projektgruppen består af Skagen Havn, fiskeindustrierne Werner Larsson A/S og Skagerrak Pelagic A/S og direktør Jesper Winter, Skagen Fiskerestaurant.
DTU på Nordsøcentret er med som rådgivere.
Gruppen har arbejdet med projektet for jomfrusild siden efteråret i fjor - og det står klart, at jomfrusilden kan bruges til mange forskellige retter - fortrinsvis frokostretter.

Mange spørgsmål

- Nogle af de mange spørgsmål, vi stadig mangler svar på, er om danskerne i almindelighed vil have jomfrusilden, og hvordan den i givet fald skal præsenteres for forbrugerne i detailhandlen. Det håber vi sommerens forsøg på restauranterne i Skagen kan give svar på.

- For fiskeindustrierne i Skagen, og for havnen, er det afgørende, at jomfrusilden kan sælges i detailhandlen. Det giver naturligvis en vis afsætning, at den kan købes på restauranter, men der vil være bedre økonomi i projektet, hvis jomfrusilden slår igennem i detailleddet.
- Mange af de jomfrusild, matjes, der landes i Skagen, køres ferske til Holland - eller de gennemgår en meget let forarbejdning for form af gælning og lagring, og selv om det giver en stor omsætning for Skagen, vil den kunne øges væsentligt ved, at der sker i videre forarbejdning i Skagen, siger Willy B. Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.