Skagen

Skagen Kirke markerer igen købstadsjubilæum

6. marts skrues tiden 500 år tilbage - til 1513

Skagen Kirke afviklede i januar det første af 6 arrangementer.

Skagen Kirke afviklede i januar det første af 6 arrangementer.

SKAGEN:Så er Skagen Kirke snart ved at være klar til næste kapitel af den levende historie, som udrulles i forbindelse med byens 600 års jubilæum som købstad.

6. marts sættes der således fokus på året 1513, når Skagen Kirke arrangerer den anden af i alt seks historiske gudstjenester.

"Tidsrejsen" starter i Sognehuset klokken 15.00, hvor bibliotekar Hans Nielsen fortæller om livet i Skagen i 1500-tallet.

Herefter åbner dørene kl. 17.00 til aftensang i Skagen Kirke. I den forbindelse vil kirken fremtræde som Sct. Laurentii Kirke (Den Tilsandede Kirke) gjorde det i 1513 - umiddelbart inden reformationen nåede til Danmark - og Skagen. Dengang havde kirken lavt loft, trefløjet alter, sidealtre og var uden prædikestol. Al sang og læsninger foregik på latin, og det vil man derfor også kunne opleve 6. marts.

Efter den historiske gudstjeneste er der inviteret til fastemad anno 1513 i Sognehuset. Susanne Rubow er ansvarlig for køkkenregionerne og har sørget for at menuen ”går helt i fisk”. Traktementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.