Skagen-luksus: Her er Danmarks dyreste sommerhus

Villa Guldmaj i Skagen er sat til sag for et pænt millionbeløb - men stadig meget under, hvad det blev udbudt for for 12 år siden

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYSKE skrev også om huset for 12 år siden, da det kom på markedet til en udbudspris på 50 millioner kroner

SKAGEN:Rekord-sommer, lang sommer, indian summer, løvfaldssommer.

Midten af oktober er normalt lig med nytændte radiatorer, striktrøjer og røde næser, men med årets mange sommerkonstellationer kan det være, at der fortsat kan vrides flere varme, solbeskinnede timer ud af 2018.

Og så er et nyt sommerhus måske ikke helt af vejen, selvom kalenderen siger efterår.

Er man på jagt efter nye fritidskvadratmeter, er der netop kommet et nyt bud på markedet, der nok indfrier de flestes drømme.

Sommerhuset - Villa Guldmaj - ligger nemlig i Nordjyllands attraktive ferie-hovedstad Skagen omgivet af hav og klitter, der er 264 kvadratmeter bolig, ingen støjende naboer og - nå ja - så er det Danmarks for øjeblikket dyreste udbudte sommerhus. Det skriver Boliga.

Prisen lyder på 24 millioner kroner, og dermed vipper Skagen-sommerhuset altså landets traditionelt mest eksklusive sommerhusområder i Tisvilde og Hornbæk på Sjællands nordkyst af pinden. De to byer har hidtil delt titlen som indehaver af det dyrest udbudte sommerhus - begge med kystnære adresser til 22 millioner kroner.

Tisvildeleje er det sted i landet, hvor sommerhusene i første halvår 2018 i gennemsnit var udbudt dyrest til salg. Her koster en gennemsnitlig fritidskvadratmeter nemlig 46.000 kroner, mens en tilsvarende i Hornbæk stod til lige knap 40.500 kroner.

I Skagen har mæglerne også sat flotte priser på kystområdets sommerhuse, her var en gennemsnitlig kvadratmeter nemlig udbudt til salg for 30.306 kroner i første halvår. Det viser tal fra Boliga.

Ifølge salgsopstillingen fra liebhavermæglerkæden Lilienhoff, der har sommerhuset til salg, er der tale om en adresse, der er gennemgribende renoveret. I dag står huset således næsten, som da det blev opført i 1911 - dog er der nu adgang til moderne fornødenheder som el og vand - også indendøre.

Grunden ligger på det yderste af Grenen, og ifølge Lilienhoffs salgsopstilling kan nye ejere glæde sig over, at “der ikke er mulighed for nabobebyggelse udover det ene hus, som allerede eksisterer".

Villa Guldmaj har tidligere været på markedet til en pris på omkring 50 millioner kroner, men det var i 2006, lige inden finanskrisen slog bunden ud af markedet for sommerhuse i den ultradyre ende af skalaen.

Huset var ejet af Viggo Vagnby, der har tegnet flere berømte, klassiske danske plakater som for eksempel Wonderful Copenhagen-plakaten med betjenten, der stopper trafikken for en andefamilie. Det blev i 1996 solgt af Viggo Vagnbys enke til de tre børn, brødrene Jes, Mads og Tavs Vagnby.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.