Skagen Skipperskole åbnet i strid stormvejr

Økonomisk storm var afløst af storm fra vest, da Skagen Skipperskole nye bygning blev indviet fredag. Opdateret med tv lørdag 09.51.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den nye skolebygning er på 2500 kvadratmeter, så selv mange receptionsgæster fyldte ikke meget.

En skipper skal naturligvis vide, hvordan han skal sejle i stormvejr - hvordan man gør, lærer han, mens han er går på Skagen Skippeskole for at blive udannet til fiskeskippeer, sætteskipper eller kystskipper. Se tv fra indvielsen her Kommende elever på skolen behøver ikke være nervøs for den del af undervisningen, selv om de skal være i den nye skolebygning længst mod vest på havnen. Århundredes skipperskole Bygningen blev indviet fredag, og det skete i noget, der godt kan minde om en vesten storm. Vindstyrken nåede ikke helt stormstyrke med 25 meter i sekundet, men den var omkring de 20. Men det var nu ikke noget problem for den nye skole - den klarede det flot. Som både formanden for skolens bestyrelse, Carl Jesper Hermansen, den nuværende forstander, Anders Andersen, og den tidligere forstander, Jørgen Chr. Jensen fortalte i deres tale ved indvielsen, så har den nye skolebygning, fra starten kaldet århundredets skipperskole, faktisk været ude i stormvejr lige siden beslutningen om at bygge blev truffet. Magsvejr til gode Dét stormvejr har primært været på det økonomiske område, men sejler man korrekt, som man lærer det på skipperskolen, klarer man sig igennem. Og som Anders Andersen bemærkede i sin tale, som må skolen nu have mange dage i magsvejr til gode. Den nye skolebygning er på 2500 kvadratmeter, og prisen er omkring 45 millioner kroner. Der er plads til 120 skipperskoleelever, og det er det antal, skolen har haft i en årrække. Åbent hus 19. december Desuden er der god plads til at afvikle forskellige kortere varende kurser med indhold knyttet til det maritime område. - Vi håber, at både skolen i sig selv og vore udvidede kursusafdeling bliver til gavn og glæde for det maritime Danmark. - Vi vil meget gerne være en aktiv del af det blå Danmark og være med til at uddanne verdens bedste søfolk, sagde forstander Anders Andersen blandt andet i sin tale ved indvielsen. Der er lejlighed til for alle at se den nye skole, når den 19. december er låge i Skagens levende julekalender.