Skagen Skole og en grøn diamant

Udvidelser og ombygninger er på tegnebrættet, og om kort tid rykker håndværkerne ind på Ankermedets Skole, der forbereder sig på 400 flere børn og et nyt navn

Man skal forestille sig, at dette "billede" er taget ude fra legepladsen. Det er tilbygningen med kantinen "den grønne diamant", musiklokale og den nye fællessal med udgang til dejlige opholdsarealer.

Man skal forestille sig, at dette "billede" er taget ude fra legepladsen. Det er tilbygningen med kantinen "den grønne diamant", musiklokale og den nye fællessal med udgang til dejlige opholdsarealer.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hedeboskolen huser i dag 425 elever og Ankermedets Skole 266. Til sommer flytter de sammen i den nye skole, Skagen Skole - i den skole, der i dag hedder Ankermedets Skole. Når den "lille" skole skal rumme så mange flere elever, kræver det selvfølgelig udvidelse og en del forandringer, så eksisterende lokaler kan bruges på nye måder. Samlingssal Birthe Borum, der er skoleleder på Skagen Skole, fortæller at et meget stort ønske har været en samlingssal, hvor alle kunne være. Det ønske honoreres med en ny tilbygning på cirka 300 kvadratmeter. Udover at den opfylder et stort behov, vil den også på en positiv måde ændre skolens bygningsmæssige profil udadtil. - Der bliver et bedre indkig og en meget bedre og smukkere sammenhæng mellem den gamle skole og den nye del, der blev bygget for få år siden, forklarer skoleleder Birthe Borum. En del af af tilbygningen skal også fungere som kantine - kaldet den grønne diamant. Desuden etableres et nyt musiklokale med foldedøre og dermed med direkte forbindelse til den nye samlingssal, så rummet kan bruges til fester og andre sammenkomster, hvor musik og underholdning vil være en del af programmet. Ved biblioteket rives vægge ned. Derved åbnes for en bedre sammenhæng mellem skolens forskellige trappeniveauer. Lyset lukkes ind Den gamle Ankermedets skole har en ganske udmærket kælder. Men her føler man sig altså ikke godt tilpas. Lokalerne er mørke og gange er lange og triste. Alligevel er det her, der indrettes helt nye faglokaler. Der skal nemlig graves ud foran kælderrummene, så lyset lukkes ind. Gangarealerne bliver åbne, så lyset kan brede sig til alle rum. Der indrettes nye fleksible faglokaler til billedkunst, håndarbejde, hjemkundskab og sløjd. På det udgravede areal skal der være udearbejdspladser - for eksempel udekøkken. Udearealer Skagen Skole lægger i det hele taget vægt på gode udearealer. I den gamle skolegård er det tanken, at der skal være en multibane. Groft sagt kan man sige, at væggene i den ene halvdel af den tidligere musikskole fjernes. Tilbage er fundamentet til en overdækket forsænket multibane. Skagen Skole skal selvfølgelig også have sin egen skurby. På den nuværende Hedeboskolen findes flotte legehuse, som bringes med til skolen på Skagavej. På legepladsen er der også allerede etableret en jordvold som ramme om en kommende "væddeløbsbane for hurtigtgående køretøjer". I det hele taget får Skagen Skole en legeplads med mange spændende gemmesteder, og boldbanen bevares. Håndværkerne rykker ind i løbet af februar, og om- og tilbygningerne skal være klar til eleverne møder ind midt i august. Skagen Skole er bevilget i alt 17 millioner kroner til arbejdet med at gøre skolen klar til cirka 650 elever. På de fleste årgange vil der være tre klasser. Bag tandklinikken er der allerede anlagt 32 personale p-pladser, ligesom der er indrettet en plads, hvor forældrene kan sætte børnene af.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.