Dronninglund

Skagens ældste er død

Elna Mose blev 105 og et halvt år. Her hilser NORDJYSKE Medier på hendes ved 100-års dagen fejret på Hotel Inger i Hulsig.

Elna Mose blev 105 og et halvt år. Her hilser NORDJYSKE Medier på hendes ved 100-års dagen fejret på Hotel Inger i Hulsig.

SKAGEN:Elna Mose døde i lørdags som Skagens ældste borger. Hun blev 105 år. Læserne vil kunne huske hende fra den lokale avis, som flere gange besøgte hende på årsdagen blandt andet, da hun blev fejret som 100-årig ved en fest på Hotel Inger i Hulsig. Elna Mose blev født år 1900 i Dronninglund sogn og kom, som man jo gjorde den gang, ud at tjene, og i 1930 kom hun til Hulsig som husbestyrerinde hos enkemand Emil Mose og hans seks børn i alderen 1-15 år. Året efter blev Elna og Emil gift og fik også en datter sammen. Parret var gift i 34 år, indtil han døde i 1965. Herefter flyttede hun fra hjemmet i Hulsig til Ankermedet i Skagen, hvor hun boede de næste 40 år. Hverdagen var for Elna Mose præget af enkelhed, regelmæssighed og aktivitet. Hun har klaret sig selv uden alvorlig sygdom hele livet igennem og var over 90, før hun satte cyklen fra sig. Hun havde fortsat mod på livet, og så sent som for tre år siden, hvor hendes hund døde, valgte hun straks at få sig en ny, og det havde de begge megen glæde af. Elna Mose var selv af en stor søskendeflok. Flere af hendes søskende passerede også de 100 år. Til NORDJYSKE Stiftstidende gav hun i et fødselsdags-interview i 2004 følgende opskrift på at blive så gammel: ”Et roligt gemyt, en kærlig familie og et liv uden cigaretter og spiritus”.