Skagen

Skagens grå løver delte gaver ud

Lions Club Skagen fyldte 50 år og uddelte 180.000 kroner til en lang række klubber og foreninger

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Husk nu at bære den nye kæde til alle møder, sagde distriktsguvernør Ole Engedal til præsident Toni Jespersen, Lions Skagen.

SKAGEN:29. maj 1965 blev Lions Club Skagen stiftet, og 50-års fødselsdagen blev lørdag fejret på Color Hotel Skagen.

Skagens Løver er måske en anelse grå og tynde i manken, men at det stadig er en stærk og handlekraftig forening med stor betydning for lokalsamfundet, blev 50-års dagen det bedste bevis på.

Lions Club Skagen uddelte ikke mindre end 180.000 kroner til en bred vifte af klubber og foreninger i Skagen og omegn.

- Skagboernes kapital

- Skagen har Danmarks største fiskerihavn, og Skagen er et mega turistbrand, men Skagen er også så meget andet. Og vigtigst af alt er skagboernes kapital. I har en selvtillid og stærk tro på, at tingene kan lade sig gøre, sagde borgmester Birgit Hansen i sin hyldesttale, hvor hun også citerede Anna Franks dagbog:

”Ingen er nogensinde blevet fattig af at give”. Jeg tror på, at når man giver - og det behøver ikke være penge. Det kan også være tid eller noget andet - ja, så bliver man faktisk et rigere menneske (...) De frivillige og de kommunale er rigtig gode til at supplere hinanden. Vi kan ikke hver især, men vi kan noget sammen, og som borgmester påskønner jeg det frivillige arbejde, I laver, sagde borgmesteren.

Distriktsguvernør elect i Lions Club, Ole Engedal, der holdt en pause i sin 23-års bryllupsdag, for at kunne være med i Skagen, roste skagboerne for deres stabile og mangeårige ihærdighed, blandt andet med den årlige fiskeauktion for turister, julelotteriet og salg af tulipaner, tre af de største indtægtskilder, som sendes videre til humanitære formål.

Foreningerne udfordret

Mogens Eeg, der repræsenterede Skagens Kystmuseum og museumsskibet Hansa, takkede på alle prismodtagernes vegne og pegede på en af Skagens store udfordringer:

- Vi bliver færre mennesker heroppe og gennemsnitsalderen stiger. Det er et problem for foreningslivet. Der skal være nogle til at tage over og bære det videre, hvis vi skal overleve. Netop derfor er det fantastisk, at Lions Club Skagen med stor grundighed har valgt at støtte alle os foreninger, sagde Mogens Eeg.

Siden 2003 har Lions Club Skagen haft søsterklubben Lions Anna Ancher, og 50-årsfesten fortsatte for løver og løvinder lørdag aften på Color Hotel Skagen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.