Skagens vartegn indviet i strid vind

Skagens byvåben står nu på Krydstogtskajen

Skagen Byvåben er noget af det første de mange krydstogtsturister ser, når de går i land i Skagen.
Skagen 24. april 2016 10:03 - Opdateret 25. april 2016 09:13

SKAGEN: Det blæste en halv pelikan, da det nye vartegn i form af Skagen Byvåben torsdag blev afsløret på Krydstogtkajen i Skagen.

Den stride blæst afholdt dog ikke de mange fremmødte i at være med til denne begivenhed.

Havnedirektør Willy B. Hansen bød på egne og Skagen Rotary klubbers vegne velkommen og glædede sig over, at placeringen på Skagen Havn var blevet valgt, og det var også efter hans mening det bedste sted man kunne vælge.

Gode ord med på vejen

Borgmester Birgit Hansen indledte sin tale med at Skagen er noget særligt, og med vind i håret fortsatte borgmesteren med stolthed i stemmen:

- Vi står her ved på Danmarks største fiskerihavn – men også en havn med en ny og velfungerende krydstogtkaj. Skagen har gennem tiderne modtaget et hav af gæster via havsiden. Det har været og er en af Skagens styrker. Her leves af og med og ved havet. Vi vil gerne have mange gæster og det er krydstogtkajen med til at sikre.

Borgmesteren takkede de to Rotary klubber i Skagen og Rotarys Hjælpefond for den flotte donation af byvåbnet til havnen. Skagen Rotary Klub har altid været meget engageret i Skagens historie. Efter 2. verdenskrig var det Skagen Rotary Klub, der genopførte Vippefyret.

Borgmesteren kom også ind på historien om Skagens byvåben med teksten ”Vort håb til gud alene” og brugen af det i dag. Det har en særlig position i Skagen. Man er stolt af det og bruger det.

- Skagen er noget særligt. I har lidt det ry, at de skøre skawboer vil selv, kan selv og de er lidt svære at komme ind på. Det passer jo ikke. Jo, I vil selv, kan selv, men I er også gæstfrie og stolte folk. Det mærker jeg som borgmester. Og gudskelov for det, sagde Birgit Hansen.

Langt tilløb

Jens Gram, Skagen Rotary aftenklub, glædede sig over, at byvåbnet nu er Skagens byvåben nu står på havnen, som er hjertet i Skagen og hvor to have og alverden mødes.

Det har været en lang proces på 3 år, siden Rotary Skagen i 2012-13 fik ideen i forbindelse med Skagens 600 års jubilæum og til i dag, hvor byvåbnet afsløres. Der har dog været stor velvilje fra mange sider til at få dette vartegn i Skagen.

Efter afsløringen af det flotte byvåben tog havnedirektør Willy B. Hansen ordet og bad de mange fremmødte give det nye vartegn et ”Skagen hurra” og bød på arrangørernes vegne på en forfriskning i de skønne modtagelseslokaler på Krydstogtkajen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...