Skal hjælpes ud af misbrug

Erhvervsskolerne Aars har taget tre positive narkotests, men de unge smides ikke ud

Tre elever blev testet positive ved mandagens kontrol, der viste spor af hashrygning. Arkivfoto: Michael Koch <i>Pressefotograf Michael Koch</i>

Tre elever blev testet positive ved mandagens kontrol, der viste spor af hashrygning. Arkivfoto: Michael Koch Pressefotograf Michael Koch

AARS:Erhvervsskolerne Aars gennemfører årligt flere stikprøver af elever, hvor der testes for forskellige typer af stoffer, og under mandagens kontrol var der bid.

- Vi har testet godt 30 personer, og langt de fleste var heldigvis negative. Der er tre, som er testet positive, og tirsdag får de så en samtale med deres chef, hvorefter de kommer til en samtale med en misbrugskonsulent, eventuelt deres forældre, hvis de er under 18 år, og så bliver det afklaret, om det har noget på sig eller ej, siger uddannelseschef Gert Husum.
Erhvervsskolerne Aars er Himmerlands største uddannelsescenter med over 1.000 elever, og uddannelseschefen er ikke overrasket over, at der er elever med misbrugsproblemer.

Skal ud af misbrug

Misbrugscenteret og SSP-samarbejdet står for at foretage stikprøverne og den efterfølgende behandling, og det er tredje år, at eleverne testes, hvilket de selv har givet samtykke til ved skolestart.
- Det er en slags løftestang for noget at det arbejde, som vi laver omkring unge og rusmidler. Vi rammer selvfølgelig nogle elever her, som er positive og måske har et misbrug. Dem kan vi så komme i dialog med, og så kan vi gå ind og få lagt en plan for dem, så de kan komme ud af misbruget og gennemføre deres uddannelse, forklarer Gert Husum.
Erhvervsskolerne Aars har positive erfaringer med metoden, som man også agter at fortsætte med fremover.

Smides ikke ud

Det er blot en lille del af eleverne, der rent faktisk bliver testet, men der er også et håb om, at det kan have en forebyggende effekt.
- Vi kan synliggøre overfor resten af skolens elever, at vi har fokus på, ikke bare at man ikke må tage stoffer, men også at hvis man er ude i problemer, så kan man trygt henvende sig til skolen, fordi vi ikke bare smider elever ud, der har taget stoffer, men derimod prøver at finde en løsning med dem, siger Gert Husum.

Budskabet fra Erhvervsskolerne Aars er, at man hellere vil forsøge at samarbejde om at løse elevernes eventuelle problemer i stedet for at smide dem ud, hvis de afgiver en positiv test.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.