Nordjylland

Skal tage imod flere akut syge

Sygehuset i Aalborg skal årligt tage imod ca. 1000 patienter, der tidligere blev kørt til Hobro

Aalborg Universitetshospital skal nu indrette sig på i akut- og traumecentret at skulle tage imod op mod 1000 flere patienter om året. 

Arkivfoto: Henrik Bo

Aalborg Universitetshospital skal nu indrette sig på i akut- og traumecentret at skulle tage imod op mod 1000 flere patienter om året. Arkivfoto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Det bliver nu en permanent løsning, at alle patienter fra Himmerland, hvor der på grund af alvorlig sygdom eller ulykke er foretaget et alarmopkald, skal køres til Aalborg Universitetshospital, hvor akut- og traumecentret må indrette sig på årligt at skulle modtage ca. 1000 ekstra patienter.

Flere regionspolitikere peger på, at der netop er bevilget ekstra midler til ombygning af akutmodtagelsen på Aalborg Universitet, således at ventetiden for patienterne bliver kortere.

Så bliver det i øvrigt op til sygehusledelsen at indrette sig på det øgede antal patienter.

Mindretal imod

- Men ændringen betyder formentlig også, at der bliver sparet nogle ressourcer i Hobro, vurderer det konservative medlem af regionsrådets forretningsudvalg, Per Larsen.

Efter hans opfattelse er det den rigtige løsning, man nu når frem til, idet han bemærker, at det er, hvad et mindretal tidligere i regionsrådet har talt for.

Regionen investerede for nogle år siden et tocifret beløb i en ny akutmodtagelse i Hobro for medicinske patienter. Den bevilling var der et bredt flertal bag.

- Både økonomisk og fagligt har det været en forkert beslutning. Sundhedsstyrelsen var skeptisk over for løsningen, og mit parti stemte imod, fordi vi mente, at det var uforsvarligt, siger Per Larsen.

Den vurdering bliver delt af SF-medlemmet af regionsrådets udvalg for kvalitet og patientsikkerhed, Bente Lauridsen.

Hun føler sig sikker på, at der på Aalborg Universitetshospital nu vil være den tilstrækkelige kapacitet til at tage imod de ekstra patienter.

- Det er selvfølgelig sygehusledelsens opgave at få ordningen sat i værk. Men vi har jo bevilget penge til en udvidelse af akutmodtagelsen i Aalborg. Vi har fundet et ledigt lokale, der kan bruges til nyt modtagerum, således at der kan ske en hurtigere udredning, siger Bente Lauridsen.

Flere 112-opkald

Bevillingen til udvidelsen af akutmodtagelsen i Aalborg er på knap seks millioner kroner. Det er dog ikke kun patienter fra Himmerland, der vil presse Aalborg Universitetshospital. En undersøgelse viser, at der på fire år har været en stigning på næsten 30 procent i antallet af alarmopkald, der fører til, at patienter føres til sygehuset i Aalborg.

Tidligere har man på Aalborg Universitetshospital søgt at skabe bedre patientforløb ved at have akutlæger, der straks tilser patienterne.

Kort efter nytår henvendte Styrelsen for Patientsikkerhed sig til Region Nordjylland vedrørende håndteringen af alvorligt syge patienter. Det førte kort efter til ændring, således at alle såkaldte 112-kørsler fra Himmerland indtil videre skulle gå til Aalborg. Det er den løsning, der nu gøres permanent.

Sideløbende kom der i foråret en sag vedrørende overflytning af en patient til Aalborg. Her døde patienten, og det forløb har sygehuset i Aalborg lavet en redegørelse for. Styrelsen for Patientsikkerhed lagde i den konkrete sag vægt på, at regionen har ændret sit beredskab, så patienter med akut behov føres til Aalborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.