Vesthimmerland

- Skal vi prøve igen, igen, igen?

Politikere har flere gange snakket om at ændre procedure - uden det sker. Nu snakker de igen ...

Jens Lauritzen: - Der jo ikke nogen grund til, at forslaget kommer videre og gør personalet utrygge.Arkivfoto: Michael Koch

Jens Lauritzen: - Der jo ikke nogen grund til, at forslaget kommer videre og gør personalet utrygge.Arkivfoto: Michael Koch

VESTHIMMERLAND:- Skal vi ændre på den måde, vi laver budgetprocedure på?

Det spørgsmål har politikerne i byrådet i Vesthimmerland stillet hinanden igen og igen de senere år. Uden efterfølgende at gøre noget ved det.

Det afholdt dem ikke fra at stille sig selv spørgsmålet igen, da der sidst på eftermiddagen torsdag var førstebehandling af kommunens budget for 2017 i byrådssalen på rådhuset i Aars.

Politikerne beder år efter år embedsmændene på rådhuset komme med et såkaldt prioriteringskatalog, så politikerne har noget at vælge imellem, når de skal få de økonomiske ender til at nå sammen.

Af kataloget er det i år blandt meget andet fremgået, at det kunne være en mulighed at skære endnu et plejehjem i lighed med sidste år, hvor Ulstruplund i Hornum røg.

Hvis altså politikerne mente, det var en god idé.

Men det har de bare ikke syntes i år - hvor det ret tidligt stod klart, at ingen af partierne mener, det er vejen frem.

Det fik Venstre-manden Jens Lauritzen til endnu engang at efterlyse en anden måde at håndtere budgetproceduren på.

- For hvis politikerne tidligt er enige om, at det ikke er vejen frem, så er der jo ikke nogen grund til, at spareforslaget kommer videre og gør personalet utrygge, sagde Jens Lauritzen.

Han blev bakket op af SF’-eren Pernille Vigsø Bagge.

- Det giver ikke mening at sende forslaget i høring, som betyder, at personalet laver demonstrationer og bliver bekymrede, hvis vi på forhånd ved, der ikke er politisk flertal for det, sagde Pernille Vigsø Bagge.

- Nu er det tredje år i træk vi kører rundt i muligheden for at ændre procedure. Jeg synes, vi skal lave en afstemning omkring at ændre proceduren, sagde hun.

Det fik borgmester Knud Kristensen til at sige, at han ikke lige var med på det i byrådssalen her og nu, men han gav til gengæld håndslag på, at han godt vil være med til at kigge på det, når politikerne om et år sidder og tumler med 2018-budgettet.

Kommunens 2017-budget skal være på plads inden udgangen af oktober.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.