Holstebro

Skamros til spejderlejr

Danmarkshistoriens største spejderlejr var gennemført fredelig

35.000 mennesker har været på en fredelig spejderlejr i Holstebro. Foto: Scanpix

35.000 mennesker har været på en fredelig spejderlejr i Holstebro. Foto: Scanpix

HOLSTEBRO:En hærskare af solbrændte unge mennesker er søndag på vej hjem fra den gigantiske spejderlejr, som den seneste uges tid har ligget i nærheden af Holstebro.

Og de mange friluftsfolk kan være supertilfredse med deres indsats, for spejderlejren - som faktisk er den allerstørste, der nogensinde har været i Danmark - er forløbet i al fred og fordragelighed.
Sådan lyder lovprisningen fra politiet, som uddeler rosende ord og topkarakterer til arrangementet.
- Det har været en fornøjelse. En stille og fredelig indsats hele vejen igennem, hvor spejderne har opført sig eksemplarisk. Det har næsten været rørende, fortæller Henrik Glintborg fra lokalpolitiet i Holstebro.
- Hovedoverskrifterne er, at spejderne kan være stolte. De har med deres gode humør og evne til at organisere sig skabt en rigtigt god oplevelse for 35.000 mennesker, tilføjer politikommissæren.

Tyveknægtene udeblev

Politiet har været til stede på spejderlejren, hvor de har haft base i en lastbil i samme stil, som den, der kendes fra tv-serien "Rejseholdet". Herfra har de oplevet en meget fredelig uge.

- Selvfølgelig har vi haft noget at se til, og det har ikke været overflødigt, at vi har været her. Men vi har ikke haft nogen større politimæssige udfordringer, fortæller Henrik Glintborg.
- Vi har frygtet, at der kunne have været nogle langfingrede mennesker på lejren. Men de har ikke indfundet sig, tilføjer politikommissæren.
Søndag skal cirka 24.000 spejdere rejse hjem fra lejren ved Holstebro, og det foregår i omkring 600 busser, som afgår en gang i minuttet.
1000 spejdere - primært vokse - bliver tilbage i området for at pille lejren ned.
Lejren har også haft sit eget hospital i et kæmpestort telt samt sin egen brandstation bemandet med frivillige brand- og Falck-folk fra hele landet.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.