Skandalebank trækker sig fra dansk rente

Den skandaleramte britiske bank Barclays trækker sig nu som stiller af den danske såkaldte Cibor-rente.

Skandalebank trækker sig fra dansk rente

Den britiske bank Barclays har i de seneste uger været ramt af skandale i forbindelse med manipulation af den britiske bankrente Libor. Nu trækker den britiske bank sig fra det selskab af banker, der fastsætter den tilsvarende danske rente, benævnt Cibor.

Finansrådet oplyser, at Barclays Bank har besluttet ikke længere at deltage som "stiller" med virkning fra den 27. august. Bankerne stiller renten ved at melde tal ind, som efter en nærmere beregning bliver fastsat som Cibor - Copenhagen Interbank Offered Rate.

Der er tale om en rentesats mellem bankerne og dermed en rente, der danner basis for en række finansielle produkter.

Uden Barclays Bank vil der være syv Cibor-stillere fremover. Derfor vil man ændre udregning af renten. Hidtil har de to højeste og de to laveste bud været fjernet og renten fastlagt som et gennemsnit af de fire øvrige stilleres bud. Nu bliver kun den højeste og laveste fjernet, og derefter lægges renten fast på basis af fem stilleres bud.

- Vi tager til efterretning, at Barclays har besluttet at ophøre som stiller og vil herefter indtil videre fortsætte med syv stillere, siger Jørgen A. Horwitz, direktør i Finansrådet.

Han tilføjer, at det er Finansrådets opfattelse, at renten også fremover vil være retvisende. Man er dog i færd med at udarbejde en redegørelse om renten for at sikre, at der er tillid i markedet til dens fastsættelse.

Også erhvervsminister Ole Sohn (SF) er på vej med en redegørelse om Cibor-renten. Finansrådet er klar til at se positivt på eventuelle ønsker om at få ændret i regelsættet omkring Cibor-renten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.