Skandalelæge udfører omskæring på drenge

Dansk-palæstinensisk speciallæge er i fuld sving i Vollsmose efter fire tilfælde af kritik for lægefejl

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

ODENSE:Sidste år åbnede den dansk-palæstinensiske speciallæge Said El-Batran omskæringsklinikken ”Den Velgørende Assistent” i Vollsmose i Odense - på trods af at han fire gange har fået kritik for lægefejl, skriver metroxpress.

I 2011 stoppede han som overlæge på Aabenraa Sygehus, efter det kom frem, at han fire gange havde fået kritik af Patientombuddet.

I en sag døde et foster, fordi han ikke opdagede en svangerskabsforgiftning. I en anden sag døde en kvinde efter en tarmslyngsoperation. I en tredje sag politianmeldte en praktiserende læge ham for kvaksalveri.

De norske myndigheder kritiserede i 2009, at han udførte omskæringer i et kontorlokale.

Senest har Said El-Batran fået påbud den 2. juni for ikke at indberette omskæringer, og under et tilsyn på klinikken fra Styrelsen for Patientsikkerhed i december fandt man lægemidler og skalpeller med ’overskredet holdbarhedsdato’.

Det blev også påpeget, at der var mangelfulde journaler, som ikke indeholdt opfølgning og information om barnets smertelindring.

Tilsynet skriver, at det ofte er speciallægens hustru, som er uddannet sygeplejerske, men ikke har dansk autorisation, der udfører indgrebet - altid under supervision af lægen.

Afdelingslæge Søren Mehl Knudsen på Hvidovre Hospital er rystet:

- Det er direkte rystende, at omskæringer udføres af en person med sådan en forhistorie. Hvor kniven ofte føres af hans kone uden autorisation. Det burde ikke være lovligt i 2016. Det er klart, at der vil ske flere fejl, når lægen er uduelig, siger han.

Speciallæge Said El-Batran skriver på sms, at han ”ingen interesse” har i at kommentere historien.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.