Skandaleombrust grønlænder stiller op til Folketinget

Aleqa Hammond måtte i efteråret trække sig fra posten som landsstyreformand. Nu er kurs sat mod Folketinget.

Grønlands tidligere landsstyreformand Aleqa Hammond forsøger at vende tilbage til politik efter en sag om misbrug af offentlige midler, hvilket i efteråret tvang hende væk fra formandsposten. Nu stiller hun op til Folketinget for Siumut, skriver Sermitsiaq.

Hammonds comeback blev rygtet tidligere i maj, men Siumut har først torsdag aften offentliggjort partiets kandidater til folketingsvalget.

Aleqa Hammond blev landsstyreformand i april 2013 efter at have scoret det højeste antal personlige stemmer blandt samtlige kandidater til det grønlandske landsting, Inatsisartut.

Hun måtte dog trække sig fra posten i september 2014, efter at det var kommet frem, at hun havde brugt mere end 100.000 offentlige kroner til privat forbrug.

I forlængelse af skandalen blev der udskrevet valg til Inatsisartut, hvor Hammond ikke stillede op.

Aleqa Hammond har ifølge Grønlandsposten afregnet sit udestående som beløb sig til 106.363,72 kroner.

Siumuts politiske ordfører, Jess Svane, påpegede tidligere på måneden over for avisen, at Hammond "ikke er dømt for noget", og at der derfor ikke er noget i vejen for, at hun stiller op til Folketinget.

Det skete, da rygtet om hendes kandidatur til Folketinget begyndte at svirre.

Ikke desto mindre beskrev Berlingske i efteråret 2013, hvordan Hammond tilbage i 1996 blev dømt for bedrageri for 5100 kroner mod et hotel, hvor hun syv gange havde ladet sit spærrede kreditkort mase gennem en fluesmækker.

Siumut er i dag repræsenteret i Folketinget ved Doris Jakobsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.