Skandaløst byggeri

Skolebyggeri er løbet helt løbsk, mener politiker

Byggeriet på Skolegade Skole er en skandale, mener Karsten Frederiksen. Foto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

Byggeriet på Skolegade Skole er en skandale, mener Karsten Frederiksen. Foto: Bent Bach Bent Bach

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:- Byggeriet af Skolegades Skole i Brønderslev er en stor skandale, i hvert fald hvad angår planlægning. Det sagde Karsten Frederiksen (K) på generalforsamlingen hos de konservative.

- Det begyndte med et byggeri til otte-ni mio. kr. Så blev projektet udvidet, og prisen var 30 mio. kr. Jeg tror, at det bliver 40 mio. kr., inden byggeriet er færdigt, sagde han.

- Det er en rigtig rodet sag, sagde Karsten Frederiksen. Vi kan ikke være det bekendt over for beboere i området.

- Men det er ikke det eneste projekt, der koster skatteborgerne dyrt.

- Opførelse af et plejehjem på Kvickly-grunden koster også kommunen mange penge i grundkapital. Det tidligere borgerlige byråd havde besluttet, at Danske Diakonhjem skulle bygge et nyt plejehjem, men det omstødte socialdemokraterne, straks de kom til magten.

- Kommunen må også bidrage med grundkapital til de boliger, der skal opføres på Risagerlunds plads, til ændringer af Tygelsgade-Centret, til byggeri på Falck-grunden i Vestergaardsgade.

- Men helt til Klods Hans er det, at kommunen er gået ind i projektet med et storkøkken på Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Her betaler kommunen en tilbygning til fem-seks mio. kr., som afskrives over ti år, hvorefter bygningen tilhører regionen.

- Det er ikke en god forretning.

- I Frederikshavn Kommune har Peter Nielsen (K) talt meget for en decentral struktur for madproduktion på plejehjemmene. Her viser beregninger, at man kan spare ni mio. kr.

- I Brønderslev Kommune ændrede socialdemokraterne deres holdning fra decentral madproduktion til et storkøkken, bemærkede Karsten Frederiksen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.