Skarnsstreger ved søen

Årets Skovspil er Emil fra Lønneberg

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Her indstuderes scenen, hvor Emils hoved sætter sig fast i en suppeterrin, der foreløbig udgøres af en kurv. Emils mor Alma spilles af Elsbeth Thostrup, men Lars Rud Larsen er far Anton. August Skovmand som Emil gemmer sig under terrinen. Foto: Jens Thimm Valsted

JÆGERUM SØPARK: Siden påske er skarnsstreger af vidt forskellig slags gået for sig i Skovsgårdskolens musiklokale. Dog ikke af de stedlige skoleelever, men i stedet af Teaterforeningen Skovspillenes aktører som et led i øvningen til dette års friluftsforestilling i Jægerum Søpark.

Det er nemlig historien om mesteren udi skarnsstreger, Emil fra Lønneberg, der til august vil gå over scenen ude ved den smukke søbred med premiere onsdag 8. august.
Eller rettere: Det er historien om den elskelige dreng fra Katholt, der i sin glade og umiddelbare tilgang til livet blot ofte kommer til at bære sig lidt ureglementeret ad.
”Emil fra Lønneberg” stammer fra Astrid Lindgrens hånd, og det er anden gang, at Teaterforeningen Skovspillene giver sig i kast med at skildre et af den svenske forfatters elskede universer.
I 2010 var ”Pippi” på plakaten, og det blev en af teaterforeningens største succeser. Ikke mindst indfandt et rekordstort antal af børn sig dette år på publikumspladserne, og de blev sammen med det øvrige publikum kosteligt under-holdt af Pippis finurlige gøren og laden. Med fortællingen om Emil er der således igen i år tale om en ægte familieforestilling for børn og barnlige sjæle – og alle andre også, for hvem holder ikke af Anton Svendsens lyshårede søn?
Den store rolle som Emil spilles af August Skovmand fra Tranum, mens Charlotte Sørensen fra Biersted agerer lillesøsteren Ida. August og Charlotte vil sammen med de øvrige medvirkende, der tæller ca. 30 børn og voksne, fortsætte med øve indtil søndag 1. juli, hvor der holdes ferie fra prøverne indtil mandag 30. juli. Her påbegyndes så det sidste, intense øveforløb ude ved søen.
Ud over at replikker og scenegange under ledelse af instruktør Lotte Hermann skal prøves, pudses sange og danse også af, hvilket henholdsvis sanginstruktør Ida Larsen, kapelmester Christian Vestergaard Nielsen og koreograf Amalie Sigsgaard står for. Teaterforeningens dygtige kostumedamer har allerede godt styr på dragterne til forestillingen, der jo i stor udstrækning kræver svensk bondestil anno 1900. Inden længe vil de hårdtarbejdende scenefolk endvidere sørge for, at gården Katholt opstår ude ved søen.
Emils skarnsstreger bliver vist for publikum fra onsdag 8. august, hvor der er premiere. Derefter spilles der i dagene 9.-10. august, også med aftenforestillinger, samt dagene 11.-12. august, hvor der bydes inden for på Katholt om eftermiddagen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.